27. elokuuta 2010

Avokado Serranosalaatti alkuruoaksi


Alkuruoaksi avokado ja serranokinkkusalaatti. Sipuli, pehmeä avokado ja mehukkaat, kypsät tomaatit sopivat hyvin yhteen ja lisäämällä tähän vielä mausteista Rucolaa ja ilmakuivattua espanjalaista Serranokinkkua saa aikaan mahtavan salaatin.

Serrano kinkku on Espanjalaista ilmakuivattua kinkkua, ja maailmalla kiistellään onko Italialainen ilmakuivattu Parman kinkku vai Espanjalainen Serrano kinkku parempaa. No tämä on tietysti makuasia, ja minä, ainakin tässä tapauksessa, kallistun Espanjalaisen kinkun puoleen. Se on mielestäni jotenkin vähemmän hapanta ja sen maussa tulee paremmin esiin pähkinäinen maku josta pidän. Tosiasiahan on että kummassakin maassa possut syövät tammenterhoja ja tuloksen pitäisi olla sama, tai ainakin samankaltainen mutta kun ei vain ole. Tällä reseptillä saat neljälle sopivan kokoisen salaatin alkuruoaksi.

Salaatti avokadolla ja Serranolla

100 g Serranokinkkua
1 avokado
2 tomaattia
1 sipuli
1 nippu Rucolaa

Vadelmavinaigrette

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vadelma viinietikkaa
merisuolaa
mustaa pippuria

Aloita tekemällä salaattikulhoon Vinagrettekastike oliiviöljystä ja vadelmaviinietikasta. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi jotka panet kastikkeeseen maustumaan. Viinietikka pehmentää hieman sipulin kirpeää makua. Pese tomaatit ja salaatti hyvin ja anna salaatin valua. Kuori avokado, poista sen siemen ja kuutioi se noin 1½ sentin paloiksi ja lisää avokado heti kastikkeeseen jottei se tummu. Sekoita. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, ja lisää ne ja Rucola salaattiin ja sekoita. Rouhi hieman mustaa pippuria päälle. Koristele salaatti kinkulla ja tarjoile joko kevyenä lounaana tai alkuruokana rapean ranskanleivän kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...