23. elokuuta 2010

Aurajuustopihvit


Aurajuustopihvit, sinihomejuustolla täytetyt mahtavan mehevät jauhelihapihvit raikkaan salaatin ja keittyjen vihannesten kera. Arjen nopeaa ja vaivatonta ruokaa.

Jauhelihasta saa nopeasti tehtyä vaikka mitä ruokaa, meillä toisi suosittu arkiruoka on Aurajuustopihvit jota saa loihdittua pöytään alle puolessa tunnissa. Syömme yleensä pihvit salaatin sekä keitettyjen porkkanoiden, parsa- ja kukkakaalin kera. porkkanat vaativat pisimmän kypsennysajan joten aloitan niillä ja lisää myöhemmin kiehuvaan veteen kukkakaalin sekä oarsakaalin. Kun keittää, tai kuten meillä kotona useimmiten, höyryttää, vihannekset oikeassa järjestyksessä samassa kattilassa säästyy myös tiskiä.

Aurajuustopihvit
400 g naudan jauhelihaa 
1 pkt Aurajuustoa
merisuolaa
mustaa pippuria


lisukkeksi:
4-5 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 parsakaalia
vihersalaattia
kurkkua
tomaattia

Pane kattilaan höyrytin ja kaada sinne kiehuvaa vettä. Kuori porkkanat ja paloittele ne 2 sentin kokoisiksi paloiksi ja pane ne kiehumaan. Anna kiehua 10 minuuttia ennen kuin lisäät kukkakaalin sekaan. 10 minuutin päästä lisäät parsakaalin ja anna kiehua 10 minuuttia. Vihannekset kiehuvat yhteensä puoli tuntia. Ota härän jauheliha ja aurajuusto lämpiämään huoneen lämpöiseksi noin tunti ennen kuin alat tekemään pihvejä. Teet lihasta ohutta ”lättyä” kädelle ja leikkaa juustosta siivu ja pane lihan päälle. Tee lihasta toinen lätty ja paina se juuston päälle ja muotoile lihasta pihvi juuston ympärille. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla paistinpannulla. Tarjoile keitettyjen porkkanoiden, parsakaalin ja kukkakaalin kera unohtamatta salaattia jonka teet salaatista, kurkusta ja tomaatista kastikkeena Dijonvinaigrette.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...