Vadelmaliköörissä marinoitua tuoretta mangoa ja kauden
viimeisiä tuoreita vadelmia tonkanpavuilla maustetussa suklaakastikkeessa oreganon
kukinnoilla viimeisteltynä
Mangon hivenen pihkainen maku sointuu kivasti yhteen
oreganona kanssa, ja oreganon makua on sen kukinnoissa jotenkin tiivistettynä,
oregano korostaa myös tonkanpavulla maustettua suklaakastiketta.
Vadelmaliköörillä maustettu |
Parasta tästä mangoista ja vadelmista valmistetusta jälkiruoasta
tulee kun käytät tuoreita vadelmia joita vielä on toistaiseksi saatavana mutta
myös pakastetut käyvät, kunhan vaan annat vadelmien hieman sulaa vadelmaliköörissä
ennen mangon lisäämistä ja annosten kokoamista. Mangon suhteen on myönnettävä
etten koskaan ole käyttänyt pakastettua mangoa, mutta sen voin kuitenkin sanoa
että säilykemango ei tähän sovi, varsinkin jos se on sokeriliemeen säilöttyä.
Valmista
suklaakastike ohjeen mukaan mutta jätä se maustamatta chilillä jollet siitä
pidä ja mausta se vain tonkanpavulla. Tonkanpapu-uutteen reseptin löydät
reseptistäni päärynäpiirakkaa ja lisää tonkanpavuista voit lukea reseptistäni
luumuhillo. Tonkanpapujen tai tonkanpapu-uutteen puutteessa voit korvata sen
pienen pienellä ripauksella neilikkaa ja teelusikallisella vaniljasokeria.
Kuorittua mangoa |
Suklaakastikkeen sijaan tähän sopii myös vispikerma tai
maustamaton jogurtti jos halut kevyemmän version. Kumpaakaan ei tarvitse
maustaa vaniljalla koska tonkanpavulla on jo vaniljainen maku joka tulee
kastikkeesta.
Suklaakastikkeen reseptin löydät reseptistäni hovijälkiruoka ja
voit valita haluatko lämpimän vai kylmän suklaakastikkeen sään mukaan. Jos tarjoilet jälkiruokaa myös lapsille, tai
aikuisille jotka jostain syystä eivät voi, tai halua nauttia alkoholia voit
jättää vadelmaliköörin pois, tällöin vadelmien ja mangon ei tarvitse maustua
ennen suklaakastikkeen päälle valuttamista.
Oreganon kukinnot huudellaan huolellisesti ja riivitään varsistaan
jonka jälkeen se saavat kuivua kokonaan ennen niiden käyttöä annosten
viimeistelyyn jottei annoksesta tule liian vetelää. Tällä reseptillä saat
raikasta jälkiruokaa neljälle hengelle tuttuun tapaan.
Mangoa oreganonkukilla
2 mangoa
2 dl tuoreita vadelmia
1-2 rkl oreganon kukintoja
2-3 rkl vadelmalikööriä
n 2 dl suklaakastiketta
Valmista suklaakastike ohjeen mukaan. Halkaisi mango kiven
kummaltakin puolelta ja kuori se. Kuutio mangon liha ja pane se kulhoon. Lisää tuoreet
vadelmat ja vadelmalikööriä ja sekoita varovasti kaikki kulhossa keskenään.
Anna mangon ja vadelmien maustua liköörissä noin viitisen minuuttia. Annostele
mangot ja vadelmat annoslaseihin ja valuta suklaakastiketta päälle. Viimeistele
annokset oreganonkukinnoilla ja tarjoile annokset oitis.