13. huhtikuuta 2012

Munakoisomunakas



Kermainen munakas jossa suussa sulavan herkullista paahdettua munakoisoa ja valuvaa juustosisällys valkosipulilla ja chilillä maustettuna aamiaisherkkuna, munakoiso-omeletti.

Nopea ja herkullinen lounas tai aamiainen joka ei tarvitse sen enempää suostuttelua, ainakaan meillä kotona. Munakoiso on herkkua kunhan se vain on tarpeeksi paahdettua, ja juuri siinä piilee tämän ruoan salaisuus, munakoiso ei saa olla liian vetelää, sitä on paahdettava kunnes se on saanut reilusti väriä pintaan, muttei kuitenkaan ole aivan hävinnyt ja kutistunut kokoon ruskeiksi kuoripaloiksi. 

Juusto valuu munakoiso-omeletista
Munakas saa hieman kivaa potkua kotitekoisesta chilitahnasta, ja valkosipuli vuorostaan korostaa munakoison omintakeista makua ja tulos on täydellinen aamunaloitus herkullisen munakoiso-omeletin muodossa. Jos haluat syödä perinteistä munakasta kannattaa sinun kokeilla reseptiäni munakas ja jos pidät maustetuista munakkaista on pinaattiomeletti tai Tortilla à la Provencale hyviä vaihtoehtoja. 

Munakoisomunakas on varsin sopiva ruokaa karppaajalle, ja se ei sisällä gluteenia joten se sopii myös keliaakikoille. Laktoosia munakaassa taas on, ja sen voi joko korvata laktoosittomalla kermalla, tai samalla määrällä vettä jolloin se sopii myös laktoosille herkille. Tällä reseptillä saat munakoisomunakasta joko lounaaksi, välipalaksi tai aamiaiseksi kahdelle ruokailijalle, tuplaa reseptin satsi neljälle.

Munakoisomunakas
1 munakoiso
1 valkosipulinkynsi
5 kananmunaa
4 rkl kermaa
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Huuhtele munakoiso ja anna sen kuivahtaa. Kuutio munakoiso noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna se. Lämmitä pannu ja lorauta pannulle tilkka öljyä. Lisää pannulle chili ja munakoisokuutiot. Paista munakoisoa pannulla sitä aika ajoin sekoittaen kunnes se on saanut kauniin kullanruskean pinnan. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja laske pannun lämpö pienelle. Riko munat kulhoon ja lisää kerma ja suola. Vispaa kerma ja munat sekaisin ja kaada munaseos pannulle. Siirrä munakoisopaloja pannulla kunnes kaikkialla on munaseosta ja paista munakasta miedolla lämmöllä. Munat eivät saa tarttua pohjaan kiinni, ja sitä pitää pari kertaa sekoittaa jotta kaikki paikat hyytyvät tarpeeksi paljon. Raasta juusto ja lisää se munakkaan päälle kun reunat ovat hyytyneet. Paista kunnes munakas on hyytynyt reunoilta mutta sen keskusta kuitenkin on vielä lievästi valuvaa.  Taita munakkaan reunat sen päälle ja kaada se lämpimälle lautaselle. Tarjoile sinänsä aamiaisena tai raikkaan vihreän salaatin kera lounaaksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...