11. maaliskuuta 2012

Mustaherukkalla maustettu karitsankasslerLaiskakin kokki saa valmistettu hyvää herkullista ruokaa, kunhan vain tietää mitä ja miten tekee. Harrastan usein yhdessä uunivuoassa ruoan valmistamista, tämä ei kuitenkaan ole aivan sitä, vain melkein ja sopii hyvin lähestyvään pääsiäiseen. Tämän ruoan voit valmistaa joko lampaasta, tai karitsasta, karitsalla vain on hieman pienempi kassleri, joten sitä voi olla tarpeen olla kaksi viipaletta jokaiselle ruokailijalle jottei viipaleet ole liian paksuja. Paksummat viipaleet kypsyvät hitaammin kuin ohuemmaksi leikattu karitsanliha.

Perunat pienemmiksi ja mausteineen uuniin oliiviöljyllä kevyesti siveltyyn uunivuokaan ja siellä ne saavat kypsyä itsekseen paria sekoitus ja valelukertoja lukuun ottamatta. Lampaan kassler taas sen sijaan saa maustua ja marinoitua yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen se paistetaan nopeasti kuumalla pannulla. 

Liha maustettiin tällä kertaa miedosti viisimausteella, josta voit lukea lisää tekstistäni viisimaustettua kanaa. Mustaherukkalikörin taas valmistat itse, kuten myös itse savustat oman merisuolasi. Osta lampaan kassleria, se on rasvaisempaa ja sopii hyvin marinointiin. Kaasleria saa ostettua sekä luulla että ilman luuta, mutta luinen kassleri kannattaa pyytää lihakauppiaan leikata lihan jo valmiiksi neljään palaan koska se on hankalaa tehdä itse jollei lihan paloittelusta ole kokemusta tai kotona oikeita välineitä, siis luusahaa. Jos kasslerilla on luu mukana voi se painaa hieman enemmän, luutonta tarvitset noin reilun sata grammaa jokaista ruokailijaa kohden, joten tällä reseptillä ruokit neljän hengen perheen.

Mustaherukalla maustettu karitsa

500 g karitsan kassleria
suolaa
mustaa pippuria

Mustaherukkamarinadi

3 rkl mustaherukkalikööriä
1 dl punaviiniä
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl viisimaustetta

Rakuunaperunat

500 g perunoita
tuoretta rakuunaa
1 valkosipuli
tuoretta punaista basilikaa
mustaa pippuria
1 nippu punaista kevätsipulia
oliiviöljyä

Mustaherukkakaritsa:
Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhoon, sekoita ja mausta liha sillä kauttaaltaan. Anna lihan maustua yön yli jääkaapissa muovikelmulla peitettynä. Ota liha ulos tunti ennen sen kypsennystä jotta se on huoneenlämpöistä kun kypsennät sen. Mausta liha suolalla ja grillaa tai paista se kuumalla pannulla. 

Rakuunaperunat:
Pese ja harjaa perunat huolellisesti. Anna niiden kuivua kokonaan. Huuhtele rakuuna ja basilika ja anna niiden kuivahtaa talouspaperilla. Pese myös kevätsipuli ja anna sen kuivahtaa. Paloittele isot perunat pienemmiksi, halkaise kahtia pienet. Lorauta uunivuokaan oliiviöljyä ja pane perunat sinne.  Irrota valkosipulinkynnet toisistaan mutta älä kuori niitä. Halkaise kevätsipulit neljään osaan mutta jätä niiden varret kiinni paloihin. Ripottele sipuli ja valkosipulinkynnet sinne tänne perunoiden sekaan. Lisää sekaan tuoretta basilikaa ja tuoretta rakuunaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Kypsennä perunoita uunissa 45 minuuttia, tai tunnin verran 200 asteessa kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä. Sekoita perunoita pari kertaa niiden paistamisen aikana.

Annosten kokoaminen:
Lusikoin lämpimille lautasille perunoita, paahdettua punaista kevätsipulia ja paahdettuja valkosipulinkynsiä. Asettele lampaanliha päälle ja viimeistele annokset lusikoimalla uunivuoasta olevat loput nesteet annosten päälle. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...