24. marraskuuta 2011

Tomaatti ja kukkakaalikeitto


Mausteista sametin pehmeää tomaattikeittoa yhdistettynä silkkisen pehmeään kukkakaalikeittoon tarjoiltuna valkosipulikorppujen kera.

Hyödynnän melkein kaiken ruoan jota meillä jää yli, joskus harvoin jotain unohtuu jääkaapin perukoille liian pitkäksi aikaa jotten enää uskalla käyttää sitä ruokaan. Sosekeitot ovat meillä suosikkeja, ne ovat täyttäviä ja helppoja valmistaa ja usein niistä jää vähän yli. Ei tarpeeksi jotta siitä saisi keittoa kuin yhdelle joten joskus yhdistänkin kaksi erikeittoa ja saan uuden aivan omanlaatuisen keiton aikaiseksi. Monet näistä yhdistetyistä uusiokäytetyistä keitoista menee aivan huomaamatta ohi, mutta toisinaan sieltä seasta nousee joku muitten yläpuolelle ja jää muistiin, kuten tämä tomaatti ja kukkakaalikeitto.

Käytin tähän reseptiäni samettista tomaattikeittoa ja kukkakaalisosekeittoa enkä olisi tullut ajatelleeksi chilin käyttöä kukkakaalikeitossa, mutta tässä kahdesta keitosta yhdistetyssä keitossa se toimi aivan loistavasti. Koska meille syödään näitä keittoja usein sairastaessa, oli tämäkin sellainen ja koska halusin oikeita valkosipulileipiä sen kanssa, unohdun kuumeissani leivät liian pitkäksi ajaksi uuniin ja sainkin aivan loistavia valkosipulikorppuja valkosipulileipien sijaan jotka maistuivat aivan ihanalta tämän keiton kanssa. Mutta jos haluat tavallisia valkosipulileipiä älä paahda niitä liian tummiksi ja rapeiksi uunissa, hieman vähempi aika riittää kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väri pintaan. Koska kyseessä on sosekeitto on sen lämmittämisessä varottava sen palamista pohjaan. Lämmitä aina sosekeitot matalalla lämmöllä äläkä unohda sekoittaa niitä usein ja pohjasta saakka. Keitto sopii hyvin joko arkiruoaksti ta alkuruoaksi, ja toipilaalle se on hyväksi todettu.

Kukkakaali ja tomaattikeitto:
Kukkakaalikeittoa
Tomaattikeittoa

Valkosipulikorput:
Patonkia
voita
1-2 valkosipulinkynttä
juustoraastetta

Kukkakaali ja tomaattikeitto:
Yhdistä keitot kattilassa ja lämmitä se miedolla lämmöllä aika ajoin sitä pohjasta saakka hämmentäen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria jos se sitä mielestäsi tarvitsee.

Valkosipulikorput:
Ota voi ulos jääkaapista jotta se saa tarpeeksi aikaa tulla pehmeäksi. Kuori valkosipuli ja hienonna se ja sekoita pehmeän voin kanssa. Raasta juusto. Leikkaa patongista noin puolentoista sentinpaksuisia viipaleita joille levität ohuen kerroksen valkosipulivoita. Asettele leipäviipaleet voipaperille uunipellille ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista valkosipulikorput rapeiksi ja tumman ruskeiksi 200 asteen lämmössä uunissa, noin varttitunti tai kaksikymmentä minuuttia. Tarjoile kukkakaali ja tomaattikeiton kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...