17. marraskuuta 2011

Beaujolais Nouveau ja Villages 2011


Beaujolais nouveau ja Beaujolais villages, tuoretta punaviiniä, tämän vuoden sadon uutta viiniä.

2011 Beaujolais Nouveau Art’s

Tänä vuonna sekä Beaujolais Nouveaun että Villagesin samalta tuottajalta, Les Grands Chais de France. Nouveau viini oli muovipullossa, ja voin vain todeta että ikävöin vieläkin viinikorkkia. Tämä oli toista villagesia täyteläisempää, ja tässä oli se Beaujolaisin kuuluva pieni helmeilevä hiilihappo ja uuden viinin hapokkuus joka on Beaujolaisille tyypillistä. Tämä hapokkuus ja helmeily eivät kuitenkaan saa olla liian pistäviä ja läpitunkevia. Tässäkin viinissä erottui vadelma ja se oli vuoden Villagesia miellyttävämpää.
Arvosana: 4

2011 C’est la Vie Beaujolais Villages Primeur

Hyvin kevyt ja tällä kertaa voin yhtyä mehumaisuuteen, tyypillisen Beaujolaisin helmeily puuttuu, kevyen vadelmainen maku, ja kevyen mausteinen. Viini ei tällä kertaa vesitettyä ohutta litkua, vaan vähän laimeaa. Siitä puuttuu viime vuoden täyteläisyys, ja maku oli puhdas ja se erottui kivasti Nouveausta ja viini oli parempaa kuin viime vuonna. Viinit eivät tänä vuonna olleet liian samanlaisia, kuten parina edellisenä vuonna, vaikka tuottaja oli sama.
 Arvosana: 3+Löydät kaikki Suomessa maistamani Beaujolais Nouveaut sekä Beaujolais Villages viinit vuodesta 1999 lähtien sivulta Beaujolais Nouveau.

Ja pyydän lukijoiltani jo etukäteen anteeksi, tämä on se ainoa päivä vuodesta kun kirjoitan mitään nettiin kun olen maistellut viiniä, joten mahdollisesti korjailen myöhemmin tekstiini eksyneitä virheitä ja linkkejä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...