12. marraskuuta 2011

Kolesterolipommi aamiaiseksi


Pekonin rasvassa paistettua kermaista munakokkelia joka toiselta nimeltään on tuhman ja hyvin laiskan tytön aamiainen.

Meillä harrastetaan usein aamiaista iltapalana, tai lounaana ja suosituin versio on munakokkelia paistetulla pekonilla koska sen saa paljon nopeammin aikaiseksi kuin englantilaisen aamiaisen mutta valitettavan täynnä kolesterolia.

Kuten varmaan tiedät, on munakokkeli periaatteessa sama asia kuin omeletti, se ei vain ole saanut sitä paahtunutta väriä, joka omeletille sallitaan. Munakokkelin pitää olla vaalean keltaista, samettisen kermaista mutta silkkisen pehmeätä mutta sisälläni asuva pieni laiska tyttö joka karttaa lisätyötä voitti taas kerran järkeä ja terveellisyyttä vastaan, ja meillä valmistui oikea kolesterolipommi yhdellä pannulla. Pekonia ja munakokkelia periaatteessa ei saisi, tai ei pitäisi, valmistaa samalla pannulla.

Ensiksi pekonit paistettiin omassa rasvassaan rapeiksi, jonka jälkeen munakokkeli kypsyi samalla pannulla, rapeat pekonipalat kokkelin seassa koko ajan hämmentäen jottei munakokkeli saisi paistunutta pintaa. Tämä tarkoittaa sitä että munakokkelista tulee tummempaa kuin tavallisesti, mutta tämä väri ei tule paistamisesta, vaan pekonin rasvan väristä, joten kaikki pekonin rasva hyödynnetään ja se lisää sitä kolesterolia.

Keltavahveroita, pekonia ja munakokkelia
Meillä viime aikoina ollut myös toinen vaihtoehto aamiaiseksi, sienestäjän aamiainen, joka on sama asia mutta siinä on pekonin ja kokkelin lisäksi myös paistettuja tuoreita sieniä ja sipulia, sekin hyvin maukas ja vaihtoehto. Tässä pekonin rasvaa ei kuitenkaan hyödynnetä kokkeliin, joten se on se kevyempi versio samasta ruoasta. Voit myös kokeilla munakasta tai pinaattimunakasta mutta ennen kuin päätätä mitä huomenna syöt aamiaiseksi kannatta sinun lukea tekstini kananmunista näin vain niiden maun kannalta ottamatta mitenkään kantaa niiden eettisyyteen tai terveellisyyteen.

Kaikki nämä aamiaisvaihtoehdot ovat vähän hillahydraattisia, joten ne sopivat karppaajille, mutta miten terveellisiä ne sitten ovat kun pohtii niiden rasvapitoisuutta, oli se rasva sitten miten terveellistä ja monnityydyttyneitä, tyydyttyneitä tai ei ja miten vähän niissä on kuituja. Voit lukea artikkelin joka koskee juuri tätä asiaa, miten oikea syöminen alentaa kolesterolia.

Tässä kolesterolipommissa ei ole yhtään mitään ravintokuituja, sienestäjän aamiaisessa on sieniä ja sipulia, pinaattimunakkaassa pinaattia verrattain vähän kuituja rasva- ja proteiinipitoisuuteen verrattuna, ja me tarvitsemme niitä jotta ruoansulatus toimii ja kuidut alentavat myös verensokeria. Englantilaisessa aamiaisessa taas on eniten kuitupitoinen, siinä taas myös on hiilihydraatteja leivän muodossa, joka parhaimmassa tapauksessa on kokojyväleipää.

Ja mitäs me tästä nyt taas opimme? No emme varmaankaan yhtään mitään, mutta hyvä, jos sinulla heräsi joku ajatus asiasta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...