16. marraskuuta 2011

Tofua ja haudutettua kyssäkaalia


Pikaisesti paistettua tofua, paahdettua valkosipulia ja soijakermassa haudutettua kyssäkaalia.

Tämä ruoka on helppoa ja yksinkertaista syksyn sadosta, soijakermassa haudutettua kyssäkaalia. Mutta jollet pidä soijakermasta etkä ole vegaani kannatta sinun käyttää tähän ruokaan tavallista kermaa, tai laktoositonta sellaista. Soijakermaan me jouduimme lisäämään sinihomejuustoa jotta soijakerman kitkerä maku muuttui siedettäväksi. Lisää tästä kermasta voit lukea tekstistäni soijakermaa, ja reseptini tofua ja soijamaitoa avulla opit miten itse valmistat tofua.

Samalla reseptillä voit myös valmistaa soijakermaa, jos lisäät soijamaidon määrää vähemmän vettä. Muuten ruoka toimi hyvin, ja tottuneelle soijakerman käyttäjälle tämä on loistava ruoka. Se taas joka ei ole kasvissyöjä, tai ei muuten pidä soijakermasta, voit korvata soijakerman tavallisella kermalla. Tämä on myös loistava lisuke lihalle esimerkiksi perunagratiinin sijaan.

Keitin ensin kyssäkaalia suolavedessä jotta se kypsyisi nopeammin, sitä ei edes kannata kokonaan kypsentää kermassa. Kerma maustetaan vain suolalla ja valkoisella pippurilla jonka jälkeen se saa kiehua kokoon. Jos kyssäkaalia jää yhtään yli voi sitä seuraavana päivänä lämmittää uunissa, jolloin pinta saa kivan gratinoituneen värin. Noin parikymmentä minuuttia, puolisen tuntia 175 asteessa pitäisi ajaa asian, kyssäkaali saa kivan värin pintaan ja lämpiää syömäkelpoiseksi.

Tofu paistetaan kevyesti jotta se saa väriä pintaan, mutta jotta se samalla lämpiää. Tämä tapahtuu samassa ajassa kuin valkosipuli paahtuu samalla paistinpannulla. Ja vain rapeata vihersalaattia lisäksi niin on jo ateria. Käytin tähän syksyn viimeisiä salaatinlehtiä, ne hennot pienet lehdet jotka ovat vielä elossa. Rucola kukkii vain edelleen eikä sille toistaiseksi vielä näy loppua, päivät ovat vielä niin lämpimiä. Jollei sinulla ole omaa salaatti voit tähän käyttää Rucolaa, tai jotain sidesalaattia, siis roomansalaattia kuten Lollo rossoa tms. mutta kyllä Rucolakin käy.

Kevyesti paistettu tofu:
300 g tofua
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
vadelmaviinietikkaa
suolaa
valkopippuria

Soijakermassa haudutettu kyssäkaali:
1 kyssäkaali
suolaa
valkopippuria
2 dl soijakermaa

Viimeistelyyn:
salaattia
oliiviöljyä
vadelmaviinietikkaa

Soijakermassa haudutettu kyssäkaali:
Kuori kyssäkaali, poista siitä kaikki vihreä. Paloittele kyssäkaali sopiviksi suupaloiksi. Keitä ne miedosti suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, tämä kestää noin vartin, korkeintaan kakis kymmentä minuuttia. Valuta lävikössä pois vesi kyssäkaalista, voit ottaa keitinveden talteen ja hyödyntää sitä jossain muussa ruoassa. Kaada kyssäkaali takaisin kattilaan ja lisää kerma. mausta kerma suolalla ja pippurilla ja anna kerma kiehua kokoon. Sekoita aika ajoin jottei kyssäkaalin kerma pala pohjaan.

Kevyesti paistettu tofu:
Huuhtele salaatinlehdet ja anna niiden kuivahtaa lävikössä. Kuori valkosipulin kynnet ja viipaloi ne ohuelti. Leikkaa tofu annospaloiksi. Lämmitä pannu ja lisää sille loraus oliiviöljyä. Lisää pannulle tofu ja viipaloita valkosipuli. Varo polttamasta valkosipulia, jos se tummuu liikaa, tai palaa sen maku muuttuu hyvin kitkeräksi. Tämä pannulla oleva öljy maustaa myös tofua, joten sama kitkeryys siirtyy myös tofun makuun. Jos valkosipuli jostain syystä kärähtää, poista se heti tofun kanssa pannulta ja aloita alusta uudella valkosipulilla. Paista tofun pintaa kummaltakin puolelta ja mausta tofu suolalla ja pippurilla. Pane salaatinlehdet kulhoon ja lisää sekaan teelusikallinen viinietikkaa ja kaksi öljyä. Sekoita kunnolla. Asettele haudutettua kyssäkaalin lämpimälle lautaselle ja lisää kevyesti paistettu tofun se viereen. Lusikoi pannulta paistinöljyä ja valkosipulia tofun päälle ja viimeistele annokset tuoreella salaatilla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...