22. lokakuuta 2011

Escargots au Pernod


Ihania etanoita vahvasti anikselle maistuvassa herkullisessa Pernodilla maustetussa hapankermakastikkeessa, yksi ehdottomista lempiruoistani.

En voi sanoa mikä olisi lempiruokani, niitä on niin monia joista pidän, ja paljon, mutta tämä on yksi ehdottomia herkkujani jossa herkullinen aniksen maku Pernodin muodossa yhtyy etanoihin ja nämä voit valmistaa vaikkei sinulla olisi etanapannua. Pidän paljon Pernodista, se on yksi lempijuomiani ja tätä ruokaa, etanoita Pernodissa, olen vuosien mittaan kokeillut monta tapaa valmistaa, ja kehitellyt, ja tämä taitaa olla sekä herkullisin että helpoin, jos vain sattuu pitämään aniksesta ja Pernodin mausta. Jollet pidä Pernodista mutta pidät etanoista, voit kokeilla reseptiäni Normandialaiset etanat joita myös voit valmistaa vaikket omistaisi etanapannua mutta Roquefort ja valkosipulietanoihin sinä taas tarvitset etanapannuja.

Etanoita saa ostettua kaupasta valmiiksi kypsennettyinä säilöttynä, nämä etanat vain valutetaan nesteestä ja lämmitetään, tai ruskistetaan jos niin haluaa. Ja tähän kohtaan haluan taas kerran suositella ankanrasvaa, se tekee etanoista aivan erilaisen herkun kuin vain voissa tai öljyssä valmistetut etanat. Tämä kastike on suurta herkkua, pidän muutenkin kastikkeista, mutta voisin syödä vain tätä kastiketta leivän kanssa, mutta ilman etanoita kastike ei olisi sama joten syön nekin jotteivät ne jää orvoiksi lautaselleni. Joten kannattaa varata tavallista enemmän leipää kastikkeen syömiseen, ja parasta leipää tähän on mielestäni rapea uunituore maalaispatonki jossa vähän muutakin kuin vain tyhjää pullaa. Ruoka on gluteeniton jos valitset sen kera gluteenittoman leivän, tai jätät leivän syömättä kokokaan. Ilman leipää se sopii myös karppaajille, vaikka Pernodissa tosiaankin on sokeria, mutta sitä on kokonaismäärään niin vähän, ja kermakastike on hapanta joten verensokerin nousu insuliinin johdosta ei ole niin korkea. Laktoosittoman ruoasta taas saa kun käyttää laktoositonta hapankermaa.

Tällä kertaa viimeistelin annokset Rucolan kukilla, jotka vieläkään eivät ole lopettaneet kukintaansa, vaikka kylmät yöt ovat jo tehneet hallaa kasvimaalla. Omassa maasa kasvaa vielä hiukan hentoja salaatinlehtiä muttei niitä ollut riittävästi tähän ruokaan. Jollei sinulla ole Rucolan kukkia, voit viimeistellä annokset persiljalla tai fenkolin lehdillä, jotka myös maistuvat anikselle. Tällä reseptillä saat Pernodilla maustettuja etanoita neljälle alkuruoaksi, pieneksi maistiaisiksi patonginpalasen päälle kastiketilkan kera näistä riittää suuremmalla seurueelle.

Escargots au Pernod
24 etanaa
3 valkosipulinkynttä
3 rkl Pernodia
1 salottisipuli
1-2 rkl ankanrasvaa
merisuolaa
valkopippuria
4 dl ranskan kermaa
Rucolaa

Viimeistelyyn:
Rucolankukkia tai fenkolin lehtiä

Pese Rucola huolellisesti ja anna sen kuivahtaa lävikössä. Avaa etanapurkki ja anna etanoiden valua lävikössä. Kuori sipuli ja valkosipuli kynnet. Hienonna sekä sipuli että valkosipuli niin pieneksi kuin vain suinkin ne saat silputtua, mutta pidä ne kuitenkin erillään toisistaan. leikkuulaudalla. Lämmitä pannu ja lisää sille ankanrasva. Lisää sipuli ja anna freesaa sitä välillä sekoittaen miedolla lämmöllä, noin kolmisen minuuttia, kunnes se on läpikuultavaa. Älä anna sipulin saada väriä ollenkaan. Lisää sekaan etanat ja anna niiden kypsyä kymmenisen minuuttia. Lisää pannulle Pernod ja hapankerma. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua nelisen minuuttia, mutta älä anna kastikkeen kiehua, sen pitää vain hautua miedolla lämmöllä. Asettele jokaiselle kuusi etanaa lämpimille lautasille ja lusikoin kastiketta päälle. Lisää iso keko Rucolaa keskelle lautasia ja viimeistele annokset Rucolan kukilla. Tarjoile etanat lämpiminä lautasilta tuoreen maalaispatongin kera jota jokainen vapaasti voi liottaa herkullisessa kastikkeessa. Juomana tähän sopii hyvin kuiva tai puolikuiva valkoviini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...