30. huhtikuuta 2013

Mansikkabellini

Bellinit mansikalla, klassinen yhdistelmä mansikkaa ja kuohuavaa viiniä. Juhlava vappu alkaa herkullisella Mansikkabellinillä heti aamupäivällä, ja vaikka ulkona sataisi vaakatasossa räntää antaa mansikalla maustettu Bellini esimakua kesästä ja sen tulosta. 

Bellini on tunnettu brunssijuoma jossa opin käyttämään persikkasosetta ja samppanjaa vaikka se oikeaoppisesti valmistetaan italialaisesta Prosecco-kuohuviinistä ja persikkasoseesta. Joten samppanjan lisäksi voit hyvin käyttää edullisempaa kuohuviiniä ja tämä on mansikkainen muunnelma siitä johon olen käyttänyt pakastettua mansikkasosetta.

Mansikkainen Bellini

Nyt alkaa jo olla aika tyhjentää pakastimesta niitä viimeisiä mansikoita, ja koska uusi sato on kohta tulollaan käytin tähän viime kesänä kerättyjä mansikoita joita olen pakastanut soseutettuna sokerin kanssa, mutta jollei sinulla ole mansikoista valmistettua marjatilan tuorehilloa voit soseuttaa pakastemansikoita ja lisäät ripauksen sokeria niiden sekaan kun se soseutetaan. 

Varovasti sekoittaen ja sitten vasta lisää kuohuavaa

Ja koska mansikat ovat suoraan pakastimesta ei tähän tarvitse jäätä ollenkaan, kuohuviini kannatta kuitenkin jäähdyttää ennen sen käyttämistä mansikkabelliniin. Muista vain lisätä mansikoiden sekaan hivenen sokeria oman makusi mukaan jottei Mansikkabellineistä tule liian railakkaan kirpeitä varsinkaan heti aamutuimaan brunssille.

Itse halun että mansikkasoseessa on puruvastetta joten jätän mansikansiemenet siihen, mutta jollet pidä mansikansiemenistä juomassasi on sinun annettava mansikkasoseen sulaa ja siivilöidä siemenet pois soseesta. Tämä tarkoittaa sitä että joudut käyttämään jäitä jotta saat Bellinistä tarpeeksi kylmän.

Kuohuviinin käsittely

Huomaa vain että jos kuohuviinipullon avaa kun se ei ole kunnolla jäähtynyt, se kuohahtaa voimakkaammin ja enemmän kun jos se on jäähdytettyä. Tämä on sitä kuohuavaa ympäriruiskittua samppanjaa kun ruiskitaan formuloiden päätteeksi palkintopallilta, lämmintä kuohuviiniä jota vielä lisäksi hölskytellään.

Kuohuava mansikkabellini
Kuohuviini on vaarallista jollei sitä osaa käsitellä oikein, ja jollet ole koskaan ennen avannut kuohuviinipulloa tai samppanjapulloa kannattaa sinun ennen juhlia ja sen pullon avaamista perehtyä tekstini aitoa samppanjaa jossa  olen käsitellyt kuohuviinipullon oikealla tavalla avaamista. Samassa tekstissä kerron myös miten parhaimmalla ja kaikista nopeimmin saat jäähdytettyä kuohuviinin oikeanlämpöiseksi, tai tässä tapauksessa kylmäksi. 

Esimerkkejä tähän sopivista kuohuviineistä löydät tekstistäni kevään2013 kuohuviinit jossa on mukana kolme vaaleanpunaista kuohuviiniä, lisää löytyy samppanjoiden seasta tekstistäni samppanjaa tai voit aidosti italialaisittain käyttää tähän italialaista Soligo Prosecco kuohuviiniä

Bellini kuin Bellini, oli se sitten perinteinen persikalla tai kuten tämä mansikalla, ovat helppoja valmistaa. Lisää vain soseutettua mansikkaa lasiin ja kaada kuohuvaa viiniä päälle, varo kuitenkin kaatamasta liikaa viiniä kerralla. Viini vaahtoaa lasissa voimakkaasti kun osuu mansikkasoseen, joten anna kuohun laantua ja sekoita vasta tämän jälkeen varovasti lusikalla mansikkasose viiniin ja lisää viiniä kunnes lasi on piripintaan täynnä. 

Mansikkainen Bellini
Tällä samalla tavalla voit myös valmistaa mansikkaista samppanjajälkiruokaa. Kauniit annoslasit vain täyteen jäistä mansikkasosetta jonka sekaan lisäät vain tilkan kuohuavaa samppanjaa.
Mansikkabellinit tarjoillaan joko korkeista tulppaanin muotoisista samppanjalaseista tai cocktailaseista. Voit myös valmistaa aivan alkoholittoman version tästä herkullisesta mansikkaisesta Bellinistä vain käyttämällä joko Spriteä tai Ginger Alea samppanjan sijaan samassa suhteessa, ja samalla tavalla sen valmistaen. Tällä reseptillä saat juhlavat kuohujuomat kuudesta kahdeksalle vähän juomalasien koosta riippuen ja miten paljon mansikkasosetta niihin käytät.

Mansikkaiset Bellinit

1 plo proseccoa, samppanjaa tai kuohuviiniä

Jäähdytä kuohuviini joko korkeintaan noin tunnin ajan jääkaapissa tai jääastiassa ohjeen mukaan jäävedessä noin puolisen tuntia. Ota mansikkasose ulos pakastimesta noin parisen kymmentä minuuttia, puolituntua ennen juomien tarjoilua jotta se ehtii hieman sulaa ja pehmetä. Lusikoi pari, kolme ruokalusikallista mansikkasosetta laseihin. Avaa kuohuviini ja kaada varovasti vähän viiniä soseen päälle laseihin, varo kaatamasta liikaa jottei viini kuohua yli lasin reunojen. Sekoita lusikalla mansikkasosetta viini sekaan. Kaada varovasti lisää viiniä lasiin kunnes lasi on täynnä ja tarjoile Mansikkabellinit heti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...