30. tammikuuta 2013

Vegaani pannacotta
Pannacotta mantelimaidosta raikkaan kirpakkaan tyrnimarjahillokkeen ja mantelilastujen kera tarjoiltuna.
Vihreällä machateellä maustettua pannacottaa mantelimaidosta tai kookosmaidosta. Vegaaneille sopiva laktoositon jälkiruoka ilman gluteenia tai kananmunia. 

Viime aikoina minulla on ollut jokin päähänpinttymä japanilaisesta vihreästä teestä ja sen terveellisyydestä ja olen sitä sirotellut vähän sinne sun tänne ruokiin, varsinkin jälkiruokiin ja tämäkin vegaani jälkiruoka maustettiin sillä, samoin kuten vihreä ananas-smoothiejuoma sekä vegaanit vuokaleivokset. Vihreästä teestä ja sen terveellisyydestä voit lukea lisää reseptistäni senchatee-sorbetti.

Agar-agaria hyytelöimiseen

Vegaanit eivät syö liivatetta joten tämä pannacotta hyydytetään agar-agarilla joka on merilevästä valmistettua hyytelöimisainetta. Agar-agarissa on se hyvä puoli että se hyytyy jopa huoneenlämmössä, noin neljässä tunnissa, mutta jälkiruoka on kuitenkin parempi kylmänä joten hyydytä pannacotta jääkaapissa vaikka se ei sitä hyytyäkseen vaadi.

Tyrnimarjoja sulamassa
Tähän vegaaniin pannacottaan voit käyttää koko kookosmaitoa tai mantelimaitoa. Kookosmaidosta saat kauniimman valkoisen värin pannacottalle, kun taas mantelimaito on hieman ruskean harmaata eikä tulos ole yhtä kauniin valkoinen. Tämä ei sinänsä haittaa makua, vain ja ainoastaan ulkonäköä. Vihreätee vajoaa jostain syystä, varsinkin mantelimaidossa pohjalle, joten pinnalle muodostuu pieniä vihreitä väriläiskiä. Muotin pohja on jälkiruoan yläpinta kun pannacotta on kumottu lautaselle ja annokset viimeistellään sitruunalla maustetulla tyrnimarjahillokkeella sekä mustikkasiirapilla.

Voit valmistaa nämä vegaanit Pannacottat jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä huoneenlämmössä, ja siirtää sen vasta samana päivänä jääkaappiin jäähtymään jollet tarjoile jälkiruokaa huoneenlämpöisenä. Pannacottan voi antaa hyytyä kauniisiin annoslaseihin joista se suoraan syödään, tai myös muotteihin esimerkiksi laseihin, kahvikuppeihin tai kulhoihin joista ne kumotaan lautaselle tarjolle ja syötäväksi. Tällä reseptillä saat vegaanit pannocottat 4-6 hengelle vähän riippuen miten isoihin muotteihin pannacottat valmistat ja miten isot jälkiruoat haluat valmistaa. 

Machalla maustettu pannacotta

2½ rkl agar-agaria
5 dl mantelimaitoa
½ dl ruokosokeria
½ tl machateetä
1 tl vaniljasokeria

Tyrnimarjahilloke

2-3 dl tyrnimarjoja
½ dl ruokosokeria
½ sitruunan kuori

Viimeistelyyn:
3-4 rkl mantelilastuja
1-2 rkl mustikkasiirappia

Pese sitruuna huolellisesti ja anna sen kuivua kunnolla. Mittaa maito kattilaan ja lisää agar-agarhiutaleet. Anna hiutaleiden olla maidossa ja imeä itseensä nestettä noin viitisen minuuttia. Kiehauta ylös maito, lisää sekaan sokeri vihreän machateen kanssa ja sekoita. Keitä mantelimaitoa miedolla lämmöllä kunnes kaikki agar-agar on liuennut maidon sekaan, noin kymmenisen minuuttia. Huuhtele muotit joissa pannacottan teet ja kaada maitoa muottiin ylös asti ja anna pannacottan hyytelöityä. Annan pannacottan jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin jäähtymään. Ota tyrnimarjat pakastimesta ja pane ne kulhoon. Mittaa pieneen kattilaan 1 dl vettä ja lisää sekaan ½ dl ruokosokeria. Raasta sitruunakuori suikaleiksi ja lisää kattilaan. Keitä nestettä viitisen minuuttia kunnes olet saanut sitruunan kuorella maustetun sokeriliemen. Ota kattila lämmöltä ja lisää kattilaan tyrnimarjat. Sekoita ja anna hillokkeen tekeytyä kymmenisen minuuttia. Kasta muotti kuuman veteen pariksi sekunniksi ja kumoa pannacottat yksitellen omalle lautaselleen. Lusikoi päälle ja ympärille tyrnimarjojahilloketta sitruunankuorineen ja mustikkasiirappia. Viimeistele annokset ripottelemalla majojen päälle mantelilastuja ja tarjoile annokset oitis kylmänä jälkiruokana.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...