18. heinäkuuta 2011

Kuusenkerkkä vuohenmaito jogurttijäätelö


Vuohenmaitojogurtista valmistettua jäätelöä joka maustettu kevään kuusenkerkkäsiirapilla. Kuusenkerkillä maustettua jogurttijäätelä joka sopii myös niille jotka ovat laktoosille herkkiä

On hyvä osata hyvä perusjäätelö resepti jota sitten voi tuunata haluamallaan tavalla, tässä on hyvä sellainen, ja tämä sopii myös niille jotka välttävät tavallista valkoista sokeria, koska tässä sokeri on korvattu hedelmäsokerilla, joka on vähän parempaa verensokerin suhteen. Jäätelö myös sisältää hunajaa, tämä jottei jäätelöstä tuli niin kovaa mutta myös jäätelön vispaaminen, siis se ilma joka siihen lisätään vaikuttaa jäätelön pehmeyteen, tai kovuuteen, miten sen nyt ottaa. Joten jos valmistat jäätelön käsin ilman jäätelökonetta sinun kannattaa käydä usein vispaamassa jäätelöä pakkasessa sen jäätymisaikana, tämä pakkasessa alituinen käyminen ei kylläkään energiankulutuksen näkökulmasta ole hyvä, joten jos olet suuri jäätelöfani sinun kannatta investoida jäätelökoneeseen.

Minulla on ollut omani jo reilut kaksi kymmentä vuotta, ja se alkaa vähän jo vedellä viimeisiään. Valitettavasti koneeni on jo niin vanha ettei siihen löydy enää lisäosia, joten uusi taitaa olla piakkoin tarpeen. Jäätelössä on tällä kertaa käytetty vuohenmaidosta valmistettu jogurttia, maustamatonta sellaista, mutta voit tämän puutteessa hyvin käyttää tavallista lehmän maidosta valmistettua jogurttia, tai vaikkapa laktoositonta tai soijamaidosta valmistettua sellaista. Voit myös itse helposti valmistaa jogurttia.

Tämä jäätelö on nyt laiskuuden vuoksi maustettua vain vaniljasokerilla, johon on sekoitus vaiheen lopussa lisätty kuusenkerkkäsiirappia ja tee tämä viimeiseksi ennen jäätelön pakkaseen panemista jotta siihen jää kunnon raidat. Lisää yrteistä, niiden keräämisestä ja talteen otosta voit lukea lisää villiyrteistä ja niiden talteen otosta tekstistäni villit yrtit ja kasvit talteen jossa olen käsitellyt asiaa syvemmin. Mutta jäätelön voi maustaa juuri sillä kuin itse haluaa voit kokeilla vaikkapa Limoncelloa, karpalosiirappia, Glögillä maustettua kirsikkasiirappia tai mansikkabasilikasiirapilla jollet mieluummin halua kokeilla mansikkajäätelöä tai avokadojäätelöä, Senchateesorbettia tai Mangosorbettia.

Kuusenkerkällä maustettu jogurttijäätelö

3 munan keltuaista
½ dl hunajaa
½ dl hedelmäsokeria
2 dl jogurttia
2 dl vispattua kermaa
1 rkl vaniljasokeria
½ dl kuusenkerkkäsiirappia

Erottele muista keltuaiset ja valkuaiset ero kulhoihin. Valkuaiset voi pakastaa jollet käytä niitä parin päivän sisään, ne säilyvät jääkaapissa jonkun päivää. Sekoita isossa kulhossa sokeri, hunaja ja keltuaiset, vispaa ne kuohkeaksi, ei valkoiseksi vaahdoksi. Lisää vispattu kerma ja jogurtti kummatkin erikseen varovasti pohjasta asti nuolijalla sekoittaen jotteivät ilma tule ulos jäätelöstä.Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna sen käydä loppuun kunnes jäätelö on valmista. Siirrä jäätelö rasiaa jossa sen säilytät syömiseen asti ja lisää siihen ohuena nauhana kuusenkerkkäsiirappia sitä sekoittaen. Säilytä jäätelö pakkasessa tiiviissä rasiassa jollet syö sitä heti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...