24. heinäkuuta 2011

Kesäkurpitsaspagetti


Paistettua valkosipulilla maustettua kesäkurpitsaa, keitettyä pastaa ja parmesaanijuustoa. Yksinkertaista ja varsin nopeasti valmistuvaa ruokaa kesän tuoreista raaka-aineista, Kesäkurpitsapastaa

Tänä vuonna kesä on ainakin tähän asti ollut aivan siedettävä, sää on ollut enemmän vaihtelevaa kun viime kesällä jolloin hellepäiviä mielestäni oli likaa. Tai oikeastaan niitä ei ollut liikaa, oli vain liian kuumaa, mutta tänä kesänä minun ei ole ollut pakko keskittyä vain kylmiin ruokiin, ja tässä onkin ihan hyvä kesään kuuluva nopea ruoka sateisen päivän varalle. Tämä on yksi pasta resepti lisää joka sopii tiukemmallakin budjetilla, ja siitä saa kivasti myös näyttävän ruokalajin kun se sekoittaa valmiiksi isolle vadille josta jokainen syöjä saa itse ottaa. Ja tätä voi tarjoilla myös kasvissyöjille, ja se sopii varsi hyvin alkuruoaksi Italialaispainotteiseen menyyhyn.

Kotona kaapissa oli tällä kertaa vain spagettia eikä nauhaspagettia, tagliatellia, jota tähän tavallisesti käytän. Varsinkin vihreä pinaatti tagliatelli sopii tähän erittäin hyvin, ja jos haluat itse valmistaa pastan alusta alkaen löydät neuvot reseptistäni Gorgonzolaa Capellinia ja nokkosta. Munatonta ja vegaaneillekin sopivaa nauhapastaa valmistat itse helposti kotona seuraamalla ohjettani reseptissäni pasta fresca. Ja jollei kesäkurpitsa säväytä voit kokeilla Pasta Puttanescaa. Käytin tähän tavallista sipulia, vaikka se oli tämän vuoden satoa, olisi tähän myös hyvin voinut käyttää myös kevät sipulia jota nyt on hyvin saatavilla ja kesäkurpitsa alkaa olla parhaimmillaan, joten sitä kannattaa nyt syödä.

Kesäkurpitsaa menee noin yksi kohtalaisen iso joka syöjää kohden, kesäkurpitsa sisältää paljon nestettä joka paistamisen aikana haihtuu joten itse kesäkurpitsasta jää vain vähän jäljelle ja ideana on että kesäkurpitsa on niin ohuelti viipaloitua että sen läpi melkein näkee joten voit hyvin käyttää tähän avuksi ns. raastinta, tai mandoliinia jollet halua harjoitella veitsenkäyttöä. Pasta ruoissa on otollisena osana aina juusto ja ikuinen kysymys on, mitä juustoa tähän käyttää, parmesaania vai Pecorinoa. Tämä on myös niitä harvoja pastaruokia jotka maistuvat yhtä hyvälle sekä kylminä että lämpiminä.

Pastaa kesäkurpitsalla
pastaa
kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
mustaa pippuria
merisuolaa
tuoretta timjamia
Parmesaani juustoa

Huuhtele kesäkurpitsa ja anna sen kuivahtaa. Keitä kattilassa suolattu vesi ylös ja pane siihen pasta kiehumaan. Anna pastan kiehua pakkauksen ohjeiden mukaan. Tämä on yleensä 8-12 minuuttia. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja silppua ne niin hienosti kuin vain osaat. Leikkaa kesäkurpitsa niin ohuiksi suikaleiksi että ne ovat melkein läpinäkyviä. Lämmitä paistinpannussa tilkka öljyä ja lisää siihen sipuli ja kesäkurpitsa joka saa paistua miedolla lämmöllä. Paista kesäkurpitsaa kunnes se on saanut vähän väriä pintaan, tämä on makuasia miten paljon väriä haluat kesäkurpitsaasi. Lisää sekaan valkosipuli loppuvaiheessa ja anna sen paistua mukana pari minuuttia. Valuta spagetista lävikössä pois kaikki vesi, pane pasta takaisin kattilaan ja kaada kesäkurpitsa sekaan. Rouhi päälle mustaa pippuria ja sekoita kunnolla. Maista ja lisää suolaa jos se sitä mielestäsi tarvitsee. Tarjoile pasta kauniisti aseteltuna isolta vadilta tuoreella timjamilla viimeisteltynä josta jokainen voit itse ottaa ja raasta juusto vasta oman annoksen päälle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...