22. helmikuuta 2011

Fasaaninkoipia kirsikkapunakaalilla


Fasaania sellerisoseella ja kirsikoilla maustetulla punakaalilla. Paahdettua fasaanin koipea, kirsikoilla ryyditetyn punakaalin ja samettisen sellerisosen kanssa.

Sairaana ollessa ei tule käytyä paljonkaan kaupassa, ei jaksa eikä muutenkaan huvita joten sairaana olo on usein hyvä ajankohta tutkit mitä pakkasesta voi löytyä. Olen yleensä aika hyvin ajan tasalla siitä mitä minulla milloinkin on pakkasessa jemmassa, joten sekoan paremminkin silloin kun joku on käynyt varastojani vähentämässä minulle ilmoittamatta. En tarkoita ettei kukaan muu saisi meillä tehdä mitään keittiössä minun tietämättäni, tarkoitan vain että haluan tietää mitä meillä on kaapissa ja mikä milloinkin loppuu jotta voin hankkia sitä varastoon. Kuitenkin sairaana kotona ollessa syntyy mitä kummallisimpia ruokayhdistelmiä ja ruokia. En tiedä johtuuko tämä ruokavaraston rajoittuneisuudesta, vai mahdollisesti kuumeesta ja että pää on tukossa.

Fasaanin koivista on helppo saada herkkua, ja kaikki fasaanin liha, siis koivet, kypsyvät samassa ajassa eikä tarvitse arvailla milloin mikäkin fasaanin osa on kypsää. Se joka itse metsästää voi paloitella fasaanin ja pakastaa koivet erillään muusta fasaanista jollei valmista ruokaa koko linnusta. Kokonaista pakastettua fasaania käyttäessä kannatta sen antaa sulaa jääkaapissa omassa pakkauksessaan yön yli. Kaikkea ei tarvitse käyttää samalla kertaa, sulatettu fasaani säilyy hyvin päivän parikin jääkaapissa, koko viikonloppu herkuttelu fasaanista valmistetuilla herkuilla kuulostaa varsin rappiollisella, joten sitä kannattaa kokeilla, varsinkin jos olet jo tutustunut fasaaniin ja pidät sen mausta. Mutta, sulatettua fasaania (tai mitään muutakaan pakastettuna ollut ruoaksi tarkoitettua raaka-ainetta ei saa pakastaa uudelleen). Tässä käsittelen nyt vain fasaanien koipien valmistusta, mutta koko linnun voi kypsentää ihan samalla tavalla katso vain paloittelun suhteen ohjeet reseptistäni fasaania hapankirsikkakastikkeessa.

Käytin tähän punakaalia mutta esimerkiksi savoijinkaalikin sopisi aivan loistavasti tähän, annoksen väri ei kuitenkaan olisi yhtä näyttävän punainen. Kaalin sekaan voi käyttää kanalientä tai lientä valmistettuna samalla tavalla kuin reseptissäni fasaania kirsikkakastikkeessa jollei sinulla satu olemaan fasaanilientä pakkasessa jo odottamassa sen käyttöä.

Fasaaninkoipia kirsikkapunakaalilla
fasaanin koipia
voita
1 punasipuli
mustaa pippuria
merisuolaa
200 g punakaalia
ripaus kuminaa
1-2 dl hapankirsikoita
kanalientä

Leikkaa sipulia ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista sipulia ja kaalia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta kaali suolalla ja pippurilla ja lisää vähän lientä sekaan. Anna liemen haihtua kaalin sekaan keskilämmöllä. Kuivaa fasaanin koivet talouspaperilla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Ruskista koivet voissa kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin. Pane ne vuoassa uuniin 200 asteen lämpöön 15 minuutiksi. Lisää kaalin sekaan kumina ja kirsikat. Sekoita kaalia ja anna sen lämmitä. Ota fasaanin koivet ulos uunista ja anna sen vetäytyä alumiinifolion alla viitisen minuuttia ennen syöntiä. Asettele annokset valmiiksi lämpimille lautasille, kasa punakaalia keskelle jonka päälle sijoitat fasaani koivet. Tarjoile fasaani raikkaan vihersalaatin kera jolloin annos sopii myös niille jotka välttelevät hiilihydraatteja jostain syystä tai sellerisoseen kera jolloin se sopii niille jotka haluavat syödä ”normaalisti” ja hiilihydraatteja.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...