30. huhtikuuta 2010

OopperavoileivätOoperavoileivät mamman perinteiseen tapaan. Jauhelihapihvi paahtoleivällä sekä paistettu kananmuna. Sopivan nopea hiukopala yömyöhään kotiin tullessa, tai herkku illan istujaisiin.

Mamma valmisti aina perinteisesti oopperavoileipiä vapunaattona ja tämän voi joko tehdä niin kuin alkujaan olen Oopperavoileivät oppinut tekemään, leipä paistetaan voissa tai sitten paahdetaan leivät saaden silloin hieman kevyempi versio, Oopperavoileipä kuitenkin kärsii maussa tästä kohtelusta. Itse olen myös lisännyt tulisen kotona tehdyn sinapin ja joko suolakurkkua tai hillotun sipulin jotta herkuttelu nousee aivan taivaallisiin korkeuksiin. Päälle paistettu kanamuna ja nautinto on valmis.

Opperavoileivät
400 g naudan jauhelihaa
4 paahtoleivän viipaletta
4 kanan munaa
sinappia
suolakurkkua
hillottua sipuliaPaista leivän viipaleet voissa. Muotoile jauhelihasta pihvejä, mausta suolalla ja mustalla pippurilla ja paista ne niin kypsiksi kuin haluat. Paista kanan munat yhdeltä puolelta. Kokoa annos lautaselle paistettu leipä alimmaisena jonka päälle pannan jauheliha pihvi. Voitele pihvin päälle hieman sinappia ja pari viipaletta suolakurkkua ja peitä paistetulla munalla, jota pippuroidaan hiukan. Vaihtoehtoisesti pari tippa Tabascokastiketta muna keltuaisen päälle. Voit myös käyttää paahdetun leivän kanssa majoneesia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...