22. huhtikuuta 2010

Skandinaavinen kala-aamiainen

Lohta ja kermaista pinaattia. Rapeaksi paistettua kalaa, voissa haudutettua pinaattia ja lempeää kermaisen keltaista munakokkelia, Skandinaavinen aamiainen.

Norjassa tarjotaan hyvin usein savulohta munakokkelin kera, joskus jopa voileivän päällisenä. Ruotsissa taasen paistettua saa lohta kermassa muhennetun pinaatin kera joten yhdistin nämä ja tein kala-aamiaisen täten saaden hieman vaihtelua Englantilaiseen ”paistettu muna ja pekoni” aamiaiseen. Kun käyttää pakaste pinaattia sen saa nopeasti sulatettua kattilassa kannen alla voinokareen kanssa, tuore pinaatti kuitenkin olisi parhainta. 

Munakokkelin tekemisen suhteen viittaan perusreseptiin omeletista, joko jo löytyy täältä blogistani. Samat ainekset samassa suhteessa kun munakkaassa vain sillä erolla, että munakokkelia on koko ajan paistaessa hämmennettävä, ettei se saa yhtään väriä ja jää vaalean keltaiseksi. Munakokkelin valmistuohjeen löydät reseptistäni English breakfast. Tällä reseptillä saat aamiaisen kahdelle hengelle aamutuimaan.

Aamiainen pohjoismaisittain lohella

300 g merilohta
400 g pinaattia
4 kanan munaa
2 rkl voita
oliiviöljyä
loraus kermaa
½ tl raastettua muskottipähkinää
suolaa
valkopippuria

Pese pinaatti hyvin ja anna sen kuivahtaa hieman. Sulata nokare voita pannussa johon lisäät pinaatin. Anna pinaatin sulaa miedolla lämmöllä. Mausta pinaatti muskottipähkinän raasteella, suolalla ja pippurilla kun se on sulanut. Lisää kerma ja anna kiehua kokon kunnes nesteet on vetäytynyt pinaattiin. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja paista se kummaltakin rapeaksi oliiviöljyssä. Valmista munakokkeli ohjeen mukaan ja tarjoile annokset heti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...