24. huhtikuuta 2010

Munanpuolikkaat


Täytettyjä kananmunan puolikkaita pääsiäisenä alkuruoaksi. Kovaksi keitettyjä kanan munia, maustettua majoneesia, herkkua joka sopii jopa kala-allergikoille.  

Ruoka-aine allerginen vieras antaa aina hyvää vastusta hyvälle emännälle kun on keksittävä jotain tavallisesta turvallisesta kestittämään vieraita. Varsinkin jos vieras tule yllättäen ”kuokkimaan” jonkun muun mukana ja on keksittävä jotain heti suoraan lonkalta. Onneksi tällä kertaa jääkaapissa sattui olemaan jo valmiiksi keitettyjä kananmunia joista pystyin taikomaan alkupalan kuokkavieraalleni.


Munat kaikissa muodoissa kuuluvat Pääsiäiseen, ja meillä ei vain syödä kananmunia, meillä myös vitsaillaan munista, vaikkeivat ne nyt välttämättä ole juuri kanan munia. Jollei vieraasi ole allerginen juuri kalalle, jota tässä yritin välttää, voit täyttää munat katkaravuilla, savulohella tai muulla kalalla. Sinun kannattaa muuten lukea tekstini kananmunista.

Munanpuolikkaat
majoneesia 
ruohosipulia
purjosipulia
paprikajauhetta
Curryjauhetta
tuoretta tilliä viimeistelyyn

Keitä kanan munat ja anna niiden jäähtyä. Kuori munat ja halkaise ne. Ota varovasti keltuainen pois kuopastaan ja pane ne kahteen kulhoon. Sekoita keltuaisiin hieman majoneesia. Leikkaa toisten keltuaisten sekaan ruohosipulia ja toisten hiemoksi silputtua purjosipulia sekoittaen hyvin. Pursuta munaseosta munan puolikkaisiin, tomuta puolet curry jauheella ja toisen puoli paprikajauheella. Koristele tillinoksilla ja pane viileään maustumaan vähäksi aikaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...