14. huhtikuuta 2010

Mausteinen Chili con Carne


Chili con Carne, aromaattinen papupataa paprikallaa ja valkoisilla pavuilla. Kaikki tomaattikastikkeessa jossa mausteine tulista chiliä, aromaattista kanelia ja maanläheistä juustokuminaa. Tämä on se mistä arjen nopea ja vaivaton Chili con Carne valmistetaan parin oikotien kautta.


Helpointa olisi vain heittää kaikki vain pataan kokonaisena ja antaa porista itsekseen. Tässä tapauksessa se kyllä on melkein mahdollista varsinkin jos käyttää pakkasesta otettua suikaloitua paprikaa. Tähän reseptiin käy sekä kuivattu chilijauhe, chilitahna kuten myös tuore chili jonka voi valita tulisuuden mukaan.  Oikein laiskana kannatta hyödyntää pakastealtaan paprikaa. Sieltä löytyy kaikki kolme paprikaa samasta pusista valmiin käyttöön. Chili con Carne
400 g naudan jauhelihaa
2-3 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
chiliä maun mukaan
½ tl kanelia
suolaa
mustaa pippuria
juustokuminaa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessaLihat ruskistetaan padassa sipulin kera. Lisätään hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu paprika, chili, hieman kanelia, suolaa, pippuria ja annetaan lämmitä jotta maut irtoavat. Sekaan kaadetaan murskattu tomaatti ja annetaan kiehua vähällä lämmöllä. Lisää juuri ennen tarjoilua lisätään valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja annetaan padan lämmetä uudestaan. Tässä vaiheessa pata ei enää missään tapauksessa saa kiehua koska ettei pavut rikkoonnu. Tarjoile syvältä lautaselta ranskan leivän kanssa ja mahdollisesti padan seassa hiukan smetanaa pyöristämään makua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...