5. huhtikuuta 2010

Kuohkea pääsiäispasha


Kevyempi kuohkea pasha pääsiäiseksi. Kuohkea vispikermalla kevennetty Pääsiäispashavaahto makealla maustetulla maitorahkalla jonka seassa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. 

Pasha on myös ”must” pääsiäisenä ja olen kehitellyt siitä hieman helppotekoisemman sekä kevyemmän version. Aito pasha sisältää voita ja on paljon raskaampaa syötävää. Tätä ei tarvitse valutella yön yli, kuiva hedelmät kuitenkin kannattaa antaa kostua joko konjakissa tai liköörissä yön yli. Sekaan sekoitetut kuivahedelmät ja pähkinät kuitenkin lisäävät siihen energiaa, mutta mitä sillä väliä kun herkkua syödään vain kerran vuodessa pääsiäisenä.

Kevyempi pääsiäispasha

3 dl kuohukermaa
2-3 rkl konjakkia
1 dl rusinoita
½ dl kuivattua päärynää
½ dl kuivattua aprikoosia
½ dl pistaasipähkinöitä
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sokeria

Pilko pähkinät ja hedelmät sopivan kokoisiksi paloiksi. Pane ne astiaa ja sekoita sekaan konjakkiin ja pane jääkaappiin maustumaan yön yli. Muista panna sivuun vähän pähkinöitä koristeluun. Seuraavana päivänä; sekoita rahkaan hedelmät ja pähkinät keskenään ja makeuta sokerilla. Lisää kermaan vaniljasokeri ja vispaa se. Käännä varovasti kerma maitorahkan sekaan ja kaada joko isoon kulhoon tai annosaseihin ja pane se tunniksi pariksi jääkaappiin viilenemään. Koristele ennen tarjoilua pähkinäsilpulla ja mahdollisesti parilla tipalla samaa likööriä jota olet käyttänyt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...