3. huhtikuuta 2010

Matjes-sillipiiras


Matjessillipiirakka alkuruoaksi. Herkullisen suolaista sillipiirasta jossa matjessilliä, punasipulia ja ruohosipulia. Oivallista tarjottavaa vieraille alkuruokana tai seisovaan pöytään.

Piiraan voi tehdä hyvissä ajoin ennen kuin vieraita on tulossa. Se säilyy parisen päivää jääkaapissa jolloin sen maku vain vahvistuu. Tämä on ihanaa kesäruokaa kun aurinko porottaa siniseltä taivaalta, mutta meillä sitä usein tehdään pääsiäisenä alkuruoaksi ennen lammasta. Matjes-silliä löytyy kaupasta tyhjiö-pakattuna mutta se kannattaa ostaa purkissa jotta siitä saa tarpeeksi lientä piiraan maustamiseen.

Matjessillipiiras

200 g Matjessilliä
3 rkl matjessillin lientä
1 keskikokoinen punasipuli
2 dl kermaviiliä
3 dl Creme Fraicheä
mustaa pippuria
2 dl ruohosipulia
3 liivatelehteä
150 g ruisleipää
50 g voisulaa

Rouhi ruisleipä silpuiksi, kaada sekaan voisula. Sekoita ja kaada vuoan pohjalle. Tasoittele muru-voi seos tasaisesti ja laita vuoka viileään n 15 minuutiksi. Pistä liivate likoamaan kylmään veteen. Paloittele sekä Matjessilli että sipuli hienoksi silpuksi. Pistä kulhoon ja sekoita kermaviili ja Creme Fraiche sekaan. Leikkaa reilusti ruohosipulia sekaan, kaada sillin liemi sekaan ja sekoita. Mausta mustalla pippurilla. Purista liivatteesta liiat vedet pois ja sulata se kattilassa parin ruokalusikallisen veden kanssa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun liivate on liuennut veteen kaada se hienona norona silliseokseen koko ajan sekoittaen. Kun seos on sekoitettu ja se on saanut tekeytyä parisen minuuttia se kaadetaan jääkaapissa ollen pohjan päälle. Piiras kovettuu jääkaapissa 3-4 tunnissa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...