19. huhtikuuta 2010

Pop’s Pimen


Tuliinen chilitahna jossa tuoreen chilin lisäksi myös valkosipulia ja tuoretta inkivääriä. Hyvää kotitekoista chilitahnaa jota kannattaa olla valmiina jääkaapissa kun tarvitsee ruokaan hivenen potkua.

Tämän chilitahnan reseptin sain tutulta Seychellien saarilla. Talon isäntä valmista aina tätä itse vaimolleen ruoanlaittoa varten ja ruoka siellä tosiaan oli erittäin tulista ja se vaati totuttelua ennenkuin sitä pystyi vaivatta syömään. Hyvä tapa saada vaimennettua tulista ruokaa on syödä sen kanssa riisiä, ai tavallista leipää. Alkuperäisreseptissä käytettiin linnunkynsi chilejä joita vielä en ole Suomessa tavannut, joten täällä saa tyytyä Habanero chileihin, jotka tietojeni mukaan pitäisi olla maailman tulisin chilipippurilaji. Tämä tahna on tottumattomalle tulista, jollei varo voi lähteä hiukset irti. Ainakin se kiihottaa verenkierota ja edistää hikoilua. Käytä teelusikallisen puolikkaasta kokonaiseen ruokalajia kohden alussa ja lisää määrää kun totut tulisempaan ruokaan.

Pop's Pimen
5 Habanero chiliä
6-7 valkosipulia
4-5 cm tuoretta inkivääriä
oliiviöljyä
hieman suolaa

Tahnan tekeminen onnistuu sekä huhmareessa että sauvasekoittimella. Sauvasekoitinta käyttäessä pitää vain muistaa varoa nopeita yllättäviä chiliroiskeita. Kuori valkosipulit ja inkivääri, paloittele inkivääri hieman pienemmiksi paloiksi. Poista chileistä varret ja kaikki sekaisin kulhoon ja ajetaan tahnaksi. Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon verran mutta siitä riittää tulisuutta pidemmäksikin aikaa kun siihen lisää hieman oliiviöljyä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...