28. huhtikuuta 2010

Valkosipulijuusto


Valkosipulilla maustettu tuorejuusto, valkosipulituorejuusto. Kermainen valkosipulilla ja yrteillä maustettu tuorejuusto piimästä.

Olen jo monta vuotta kaivannut ranskalaista Boursin nimistä juustoa Suomen juusto valikoimasta ja nyt viimeisen elintarvike lakon aikana minua vihdoinkin onnisti. En tiedä onko juusto ollut aikaisemminkin ollut tarjolla, koska tottumuksesta en aina katsele tarpeeksi ympärilleni mutta tällä kertaa ilahduin suuresti kun kävin paikallisessa tavaratalossa ostoksilla joten käyntini juustokauppaan jäikin tällä kertaa väliin. Tuli hirveä kiire  lähteä heti kotiin ja keksit kehiin ja mikä nautinto!

Suosittelen lämpimästi tätä Boursin juustoa valkosipulista pitäville ja niille jotka eivät Boursinia kaupastaan löydä joutuvat tyytymään kotitekoiseen valkosipulituorejuustoon. Ei sekään mitään huonompaa, mutta ei tietenkään samanveroista. Jos olet kiinnostunut juuston valmistuksesta voit samalla tavalla itse valmistaa tuorechevreä kotona  seuraamalla reseptiäni chevre kutunmaitojuusto.

Valkosipulituorejuusto

3 dl kermaviiliä
½-1 tl suolaa
2 rkl ruohosipulia
1 rkl basilikaa
ripaus valkopippuria
1-2 valkosipulinkynttä

Piimää ja kermaviili kiehautetaan ylös koko ajan hämmentäen miedolla lämmöllä. Kun seos alkaa juoksettua se otetaan levyltä ja annetaan jäähtyä noin puoli tuntia kannen alla. Huomaa että juustoa ei tässä kohdassa saa sekoittaa, sen pitää saostua. Valuta tuorejuusto kahvifiltteriin joksikin tunniksi. Kun juusto on sopivan paksua se suolataan sopivan suolaiseksi ja maustetaan pippurilla, hienoksi silputulla ruohosipulilla ja puristetulla valkosipulin kynnellä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...