9. huhtikuuta 2010

Rapeaa lohta kermaisen pinaatin kera

Lohta pinaattimuhennoksella. Rapeaksi paistettua lohta ja kermaista hitaasti haudutettua pinaattia, arjen nopeaa ja vaivatonta ruoanlaittoa.

Meillä keväällä Pääsiäisen aikaan jostain syystä tulee syötyä paljon pinaattia vaikka sen oikea sesonki olisikin kesällä. Nyt kun ei ole tuoretta pinaattia tarjolla on vain tyydyttävä pakastepinaattiin muta reseptissä mainitsen miten tämä valmistetaan tuoreesta pinaatista.  Tämä on perinteinen ruotsalainen yhdistelmä, lohi ja kermainen pinaattimuhennos ja tällä reseptillä saat hyvin ruokittua neljä henkeä.

Paistettua lohta pinaattimuhennoksella
400 g lohta
400 g perunoita
300 g tuoretta pinaattia
voinokare
2 dl kermaa
mustaa pippuria
½ tl raastettua muskottipähkinää
suolaa

Keitä kuoritut perunat suolavedessä. Pese pinaatti hyvin ja anna sen kuivahtaa hieman. Sulata nokare voita pannussa johon lisäät pinaatin. Lisää kerma ja anna kiehua kokoon kunnes nesteet on vetäytynyt pinaattiin ja mausta muskottipähkinän raasteella, suolalla ja pippurilla. Jos käytät pakaste pinaattia saat nopeasti sulatettua kattilassa kannen alla voinokareen kanssa. Lisää kerma ja raasta sekaan muskottipäuhkinää ja anna kiehua kokoon. Mausta lohi suolalla ja pippurilla ja paista se kummaltakin puolelta rapeaksi kuumassa pannussa. Tarkista pinaattimuhennoksen maku ja mausta se oman makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Kokoa annoksetlämpimille lautasille ja tarjoile ne heti sitruunalohkon kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...