19. marraskuuta 2012

RusinapannukakkuRommilla kyllästettyjä pulleita rusinoita speltillä vahvistetussa pannukakussa, vaivatonta mutta niin herkullista jälkiruokaa joka itsestään valmistuu uunin lämmössä.

Oikeasti minun piti valmistaa jotain aivan muuta, mutta kun olin saanut pannukakun uuniin, huomasin ettei tämä olutkaan minkään reseptin mukainen, eikä varsinkaan se mitä sen olisi pitänyt suunnitelmien mukaan olla. Rommista pulleilla rusinoilla höystetty pannukakku kyllä oli menestys ruokailijoiden suhteen, joten väärin se ei kuitenkaan mennyt. Tässä on vaivaton rusinoilla ja rommilla maustettu herkullinen uusi versio tavallisesta pannukakusta ja jollet innostu tästä rusinapannukakusta, kannattaa kokeilla reseptiäni sahramipannukakku. 

Rusinat rommissa nesteytymässä
Meillä on ruokakomerossa useimmiten rusinoita, ja joskus ne jäävät vähän liian pitkäksi aikaa sinne lojumaan ja tämä on hyvä tapa saada käytettyä ne kuivatkin rusinat ruokaan. Säilytän kuitenkin kaikkia kuivahedelmiä ilmatiiviissä rasioissa, joten ne eivät kuivu yhtä nopeasti, mutta tähän pannariin ei ole väliä ovatko rusinat jo kokoon kuivuneita koska ne saavat imeä itsensä täyteen maukasta rommia. 

Jollet jostain syystä halua käyttää tähän rommia, voit korvata sen keitetyllä jäähtyneellä vedellä. Rommi kuitenkin on vain makuaineena ja kaikki alkoholi haihtuu unissa kypsennyksen aikana, joten tätä voi hyvin tarjoilla myös lapsille. Rommina voit käyttää sekä vaaleaa tai tummaa oman makusi mukaan, tai sen mukaan mitä sinulla sattuu olemaan kotona valmiina.

Kaikki ainekset vain tasaisesti sekaisin.
Sokerin määrä reseptissä vaihtelee riippuen siitä jos haluat pannukakustasi makean vain vähemmän makean, itse käytän jälkiruokiin vain hyvin rajoitetusti sokeria ja tässä makeutta myös tulee rusinoista. Taikinaan käytin spelthiutaleita jotta saisin pannukakkuun vähän enemmän makua ja puruvastetta kuin vain tavallisilla valkoisilla vehnäjauhoilla. 

Tässä olen käyttänyt sekä voita että maitoa, joten jos sinulla on laktoosin kanssa ongelmia sinun kannatta korvata se sinulle sopivammalla laktoosittomalla tuotteella. Sekä spelthiutaleet että vehnäjauhot sisältävät gluteenia, joten en suosittele tätä ruokaa keliaakikoille.

Vähän riippuen uunivuoan valinnasta ja pannukakun kypsennysajasta, saat tällä sekä paksumpaa pannukakkua pienemmässä vuoassa kuin isommassa, ja paistoajalla voit itse määritellä miten kuivaa tai kosteaa pannukakkua haluat. Ohuempi pannukakku kypsyy kuivaksi nopeammin kuin paksumpi ja mitä suurempaa ja laakeaa uunivuokaa käytät tähän. Mitä ohuempi taikina sitä nopeammin pannukakku kypsyy uunissa. 

Uunissa kypsymässä uunipellillä
Tätä pannukakkua voi syödä lämpimänä jäätelön kanssa mutta myös kylmänä vispikerman kanssa ja se sopii oivallisesti evääksi tai piknikille kylmänä ruoaksi ja tällä reseptillä saat riittävästi jälkiruokaa noin kuudesta kahdeksalle hengelle, vähän riippuen miten makean himoisia he ovat, ja ovatko vielä kasvavia teinejä joihin uppoaa montakin annosta ruokaa kuin ruokaa.

Rusinapannukakku
2 dl hienoja kokojyvä vehnäjauhoja
3 dl spelthiutaleita
1-2 tl suolaa
½-1 dl sokeria
1 l maitoa
6 munaa
1 dl rommia
½ dl rusinoita
voita uunivuoan voitelemiseen

Pane rusinat likoamaan rommiin ja imemään itsensä pulleiksi rommista. Tämä kestää noin puolesta tunnista tuntiin, ja tässä ajassa rusinat yleensä imevät itseensä kaiken rommin. Sekoita kuivat ainekset isossa kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon ja vispaa ne rikki keskenään. Lisää maitoa sekaan rusinoiden kanssa ja kuivat ainekset toisesta kulhosta ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Varmista että taikina on tasaista ja siinä ei ole paakkuja. Kaada pannukakkutaikina voideltuun uunivuokaan tai pellille. Paista pannukakkua uunissa 225 asteen lämmössä noin 25–40 minuuttia riippuen vähän uunista. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile vaniljalla maustetun Mascarponejuuston, vispikerman tai vaniljajäätelön kanssa heti uunista lämpimänä tai hieman haaleana jälkiruokana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...