30. kesäkuuta 2012

ViherpippurioliivitYrttisiä tuoreella meiramilla ja viherpippurilla maustettuja vihreitä oliiveja. Viherpippurilla, meiramilla, valkosipulilla ja Peperoncinolla maustettuja marinoituja oliiveja. 

Tässä hyvä tapa nopeasti ja vaivattomasti marinoida suolaliemeen säilöttyjä oliiveja ja tämä tapa marinoida oliiveja sopii yhtä hyvin mustille Kalamata oliiveille kuin vihreille oliiveillekin.
Marinoidut oliivit ovat aina hyvä vaihtoehto kun miettii mitä lisää ruokaa voisi juhlissa tarjoilla. Oliivit sopivat hyvin lisukkeeksi seisovaan pöytään täydentämään ruoan tarjontaa, ne sopivat salaatteihin mutta ne sopivat myös kokkareilla tapaksien muodossa, napostella sormin illanistujaisissa drinkkien kanssa tai piknikille mutta voit myös viedä niitä tuliaisiksi hyvälle ystävälle.  Oliivit ovat hyvin helppoja ja kiitollisia marinoida, ja tällä tavalla olen siitä tehnyt vieläkin helpompaa ja nopeampaa ja vähän myöhemmin kerron muun muassa missä reseptissä näitä meiramilla marinoituja oliiveja voit tämän lisäksi käyttää.

Viherpippurioliivit
Kokonaisilla oliiveilla saat parhaimman tuloksen, niitä ei ole käsitelty yhtä paljon kuin paprikalla täytettyjä oliiveja. Tässä kannatta myös panostaa hieman enemmän laatuun, mitä paremmat oliivit sinulla on lähtökohdassa, sitä parempi tulos on. Tavalliset suolaliemeen säilötyt oliivit jalostuvat tällä tavalla ihaniksi suolaisiksi pieniksi herkkupaloksi ja sinun kannattaa lukea lisää juuri tästä vaivattomasta tavasta marinoida oliiveja reseptistäni sitruunamarinoidut oliivit. Voit myös kokeilla perinteisemmin marinoituja valkosipulioliiveja.

Valuta suolaliemi oliivipurkista, ja lisää oliivien päälle purkkiin mausteet ja viimeistele oliivit kaatamalla lasipurkki täyteen oliiviöljyä. Suolaahan oliivit eivät tarvitse koska ne olivat suolaliemeen säilöttyjä. Hölskytä purkkia hieman jotta mausteet sekoittuvat paremmin öljyn kanssa eivätkä ole toisiinsa kiinniliimautuneita. Jätä purkki huoneenlämpöön tekeytymään ja maustumaan ja säilytä avatut oliivipurkit jääkaapissa. Tällä reseptillä saat hyvin maustettua 200 grammasta noin puoleen kiloon oliiveja.

Viherpippurioliivit
6 oksaa tuoretta meiramia
1 prk vihreitä oliiveja
2-3 Peperoncinoa
2 tl viherpippuria
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä

Huuhtele meirami huolellisesti ja anna sen kuivua kokonaan puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kaada oliivien suolaliemi lävikön läpi pois lasipurkista. Kuori valkoispulinkynnet ja murskaa ne. Hienonna meirami joko saksilla tai riivi lehdet käsin meiraminvarsista. Lisää kaikki muut mausteet kokonaisina lasipurkkiin oliivien päälle ja kaada päälle oliiviöljyä ylös asti.  Sulje purkki tiiviillä kannella ja jätä se maustumaan huoneenlämpöön. Käännä purkkia aika ajoin ylösalaisin jotta mausteet kulkeutuvat joka paikkaan lasipurkissa. Anna oliivien maustua joka pari päivää jääkaapin viileässä, tai yön yli huoneenlämmössä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...