23. kesäkuuta 2012

SahramimansikatJuhannuksen mintulla maustetut sahramimansikat. Sahramilla ja tuoreella mintulla maustettuja tuoreita mansikoita, Juhannuksen mehukas ja vaivaton jälkiruoka.

Sahramilla maustetut mansikat
Tuoreet mansikat ovat mahtavan makuisia, mutta niitä voi jalostaa lisää marinoimalla niitä varsinkin nyt alkukesästä kun makeat mansikkalajikkeet eivät vielä ole valmiita ja kypsiä nautittavaksi. Sekä tuore minttu että kullankeltainen sahrami ovat mansikalle hyväksi todettuja seuralaisia ja tomusokerissa, marinoidut mansikat nousevat taivaallisiin ulottuvuuksiin.

Tässä tapauksessa käytin tähän viherminttua koska sillä on hieman miedompi aromi kuin piparmintulla, jottei mansikoiden ominaismaku sekä sahramin hienostunut aromaattinen maku olisi jäänyt väkevästi purukumille maistuvan piparmintun jalkoihin.

Mansikat maustumassa
Parhaan tuloksen saat kun käytätä huoneenlämpöisiä mansikoita, huuhtele ne huolellisesti ja anna niiden kuivua kokonaan ja lisää niiden sekaan ripaus sahramia ja tuoreita mintunlehtiä tomusokerin kanssa. Tällä tavalla mansikat luovuttavat itsestään hieman nesteitään ja saat tuloksena mansikoiden seuraksi mahtavan herkullisen sahramilla ja mintulla maustetun makean kastikkeen Vain sipikermaa marjojen lisäksi ja jälkiruoka on juhannuksen kunniaksi valmis nautittavaksi.

Tämä jälkiruoka tehtiin tietysti kesällä tuoreista mansikoista, mutta sama onnistuu myös pakastemansikoilla jolloin mausteet lisätään mansikoiden sekaan niiden sulaessa. Mansikat ovat valmiit niiden sulettua, tuoreet tarvitsevat noin vartin marinoitumisajan ennen niiden syöntiä. Tällä reseptillä saat ihanaa jälkiruokaa neljälle hengelle tuttuun tapaan.

Sahramimansikat
1 l tuoreita mansikoita
5 oksaa tuoretta minttua
2-3 rkl tomusokeria
ripaus sahramia

Huuhtele mansikat ja poista niistä niiden karat. Anna mansikoiden kuivua kunnolla lävikössä. Huuhtele myös mintunlehdet ja anna niiden kuivua kokonaan puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa isot marjat kahteen osaan ja pane ne isoon kulhoon. Riivi päälle mintunlehdet kokonaisina ja lisää sekaan myös sokeri ja sahrami. Sekoita varovasti marjoja rikkomatta ja anna mansikoiden maustua kymmenisen minuuttia. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.  Lusikoi mansikoita annoskulhoihin ja lisää vispikerma. Viimeistele annokset tuoreella mintulla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...