25. kesäkuuta 2012

Tahraantunut MozzarellasalaattiMakeita mansikoita suoraan mansikkamaasta, vihreää Rucolaa, kesän sadon sipulia ja kermaisen pehmeää Mozzarellaa.  Helppo lisukesalaatti kesän grillirientoihin jossa tuoreita mansikoita, pehmeää mozzarella sekä pippurista Rucolaa. 

Kesäruoan ei tarvitse olla vaikeaa kunhan vain osaa yhdistellä oikeat toisiinsa sopivat raaka-aineet. Tässä salaatissa yhtyy kesän makeat mansikat mietoon ja pehmeään Mozzarellaan jonka lisäksi salaatissa on kevätsipulia ja mausteista Rucolaa. Mansikka on hyväksi todettu basilikan kanssa, mutta myös sipulin ja Rucolan joten tämä salaatti on oikeastaan aivan itsestäänselvyys.

Salaatti aloitetaan valmistamalla herkullinen vinaigrette viinietikkaa hieman miedommasta Verjus'ista ja hyvälaatuisesta kylmäpuristetusta virgine oliiviöljystä. verjusista voit lukea lisää reseptissäni  grillatut vihannekset Verjusilla, joka myös on oivallinen grilliruoan lisuke nyt keäsllä. Pitää vain muistaa että salaatinlehdet nuutuvat salaattikastikkeesta, joten lisää se vasta juuri ennen tarjoilua ja sekoita salaatti. Sama koskee mansikoita, ja ne nuutuvat melkein jopa nopeammin kuin salaatinlehdet. Tämä on asia jota käytetin hyödyksi reseptissäni sahramimansikat jossa mansikoiden halutaan hieman mehustuvan ja maustuvan omissa mehuissaan sekä sahramilla. Tässä mansikoiden on tarkoitus antaa makeutta ja hedelmäisyyttä salaattiin, ja kastikkeen kanssa mansikka, tai pikemminkin siitä valuneet nesteet värjäävät Mozzarellan hivenen vaaleanpunaiseksi, mozzarella tahraantuu eikä ole enää vitivalkoinen, asia jonka voit pitää mielessäsi, jos haluat pitää juuston valkoisena ja sitä värjäämättä. 

Tarkoituksena oli tähän myös lisätä paahdettuja pinjansiemeniä mutta ne unohtuivat ruoan valmistuksen tuoksinassa, mutta ne kuuluvat tähän salaattiin antamaan sille vähän puruvastetta. Tämä on mainio ja hieman erikoinen lisukesalaatti sille grillatulle lihalla, ja se sopii varsinkin häränlihan tai villisian kanssa. Tällä reseptillä saat tuttuun tapaan lisukesalaattia neljälle, tai lounasta vain kahdelle kun tarjoile salaatin patongin ja ilmakuivatun kinkun kanssa.

Tahraantunut Mozzarellasalaatti
1 kevätsipuli
½ l mansikoita
200 g Mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa
2 nippua Rucolaa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl verjusia
suolaa
mustapippuria

Huuhtele mansikat huolellisesti ja anna niiden kuivahtaa lävikössä. Huuhtele myös salaatti sekä kevätsipulit ja basilika ja anna myös niiden kuivahtaa. Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa pari kolme minuuttia keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes ne alkavat tuoksua ja ovat saaneet hieman paahtunutta väriä reunoihin. Mittaa vinaigretten ainekset isoon salaattikulhoon, mausta suolalla ja vasta rouhitulla mustalla pippurilla. Leikkaa sipuli puolen sentin renkaiksi ja lisää kulhoon kastikkeen sekaan. Lisää kokonaiset mansikat, tai puolita marjat jos ne ovat kovin isoja. Revi sekaan Rucola ja riivi basilikanlehtiä irti niiden varsista ja lisää ne salaatin sekaan kokonaisina. Revi tai leikkaa Mozzarella sopivan suupalan kokoiksi paloiksi salaatin sekaan ja sekoita kaikki keskenään. Viimeistele salaatti ripottelemalla pinjan siemeniä päälle ja tarjoile se oitis. Tämä salaatti ei kestä odottamista kuin kymmenisen minuuttia jotteivät mansikat mehustu liikaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...