10. kesäkuuta 2011

Rypsiporsas


Oletko vielä kuullut rypsiporsaasta? Jollet ole, niin olet niitä harvoja. Tuskin kukaan Suomessa asuva on välttynyt näkemään rypsiporsasta asoidessaan ruokakaupassa. Rypsiporsasta on takuuvarmasti monella hyllyllä ja moness tuotteessa ja HK ruokatalon mukaan se sydänystävällistä ja vähärasvaista. Mietin jo alustavasti mihin tämä terveellisyys perustuu kirjoituksessani ”mitä kinkkua?

Nyt näin tässä taannoin Kuningaskuluttajasta että myös Evira on herännyt kyseenalaistamaan tämän väitteen ja tivaamaan HK:lta mihin tieteellisiin tutkimuksiin tämä rypsipossun terveellisyys perustuu. Saa nähdä mikä vastaus on, ja milloin se tulee. Voit myös lukea iltalehden kirjoituksen jossa myös ihmetellään miten ja miksi se rypsipossu on terveellisempää.

Täten palaan samaan kysymykseen kuin jo yllä mainitsemassa tekstissä, se koskee nyt vain koko possunlihaa sen kinkun sijasta. Mikä on porsaanlihaa ja onko se possua ollenkaan? Ei en kirjoittanut väärin, näin sitä mietin. Linkitän tähän amerikkalaisen tutkimuksen rypsiöljyllä ruokituista porsaista, ja jatkan pohdiskelua miten terveellistä on syödä porsaita jotka kuolevat sydänsairauteen. Useat eläinkokeet tehdään juuri porsailla, koska meidän elimistömme toimii hyvin samanlaisella tavalla, ja ihmisille siirretään porsaan sydänläppiä joten jokin tässä jutussa mielestäni nyt ontuu, ja pahasti. Ainakin meikäläisen karjalaisen maalaisjärjen mukaan.

Onkohon rypsipossu sitten lihaa jossa lisäaineita, kun siinä on eri rasva koostumus kuin tavallisessa porsaanlihassa ja mitä E-koodia se on?  Sillä aikaa kun näitä asioita selvitellään minä ainakin keitän kinkkuni itse, kuten reseptissäni mausteinen keitetty kinkku, enkä käytä mitään rypsiporsasta vaan tavallista Luomua porsaan kinkkua lihakauppiaalta ja levitän leivän päälle itse valmistettua voilevitettä jossa ei ole rypsiöljyä ollenkaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...