18. maaliskuuta 2010

Punajuurisalaatti paahdetuilla saksanpähkinöillä


Punajuuri salaatti alkuruoaksi. Paahdettuja saksanpähkinöitä, marinoituja punajuuria rucolan kera. Helppo ja näyttävä alkuruoka.

Olen hyvin viehtynyt punajuureen mutta sen käyttö on usein rajoittunut vain Bortskeittoon josta valmistan myös keltaisen bortskeiton käyttämällä keltajuurta punajuuren sijaan, maustepunajuuriin ja satunnaisiin uunissa paahdettuihin punajuuriin, Joulun perinteiseen rosolliin ja uunissa paahdettuihin valkosipulilla maustettuihin puanjuuriin. Mutta olen myöhemmin myös käyttänyt punajuurta hapanleipään, suklaiseen punajuurikakkuun ja joulun mausteiseen punajuurikakkuun.

Tässä on vaihteenvuoksi helppo ja nopea salaatti jossa maku tulee marinoidusta raa'asta punajuuresta. Tämä salaatti sopii mainiosti joko alkuruoaksi tai kesällä grillatun lihan tai linnun lisukkeeksi. Jollei sinulla ole Saksanpähkinäöljyä kotona voit sen sijasta käyttää oliiviöljyä ja Balsamietikkaa vadelmaviinietikan sijasta.

Punajuurisalaatti:
4 punajuurta
1 nippu Rucolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
mustaa pippuria

Salaattikastike:
4 rkl saksanpähkinäöljyä
1 rkl hunajaa
merisuolaa
1 valkosipulinkynsi

Paahda Saksanpähkinät kuivassa paistinpannussa ilman öljyä miedolla lämmöllä ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi, sekoita viinietikkaan, hunajaan ja öljyyn. Kuori raa’at punajuuret ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista joko veitsellä tai juustohöylällä. Punajuuri sekoitetaan kulhossa salaatinkastikkeeseen johon se saa jäädä huoneenlämpöön marinoitumaan ½ tunnista tuntiin. Nosta punajuuren viipaleet kulhosta toiseen kulhoon, jättäen liian kastikkeen pohjalle ja sekoita ne pestyn Rucolan kanssa. Aseta lautaselle tarjolle ja koristele saksanpähkinöillä. Ripottele annoksen päälle karkeaa suolaa ja rouhittua mustaa pippuria. Lisää salaattikastiketta joka on jäänyt yli marinoinnista jos tarvitsee mutta varo hukuttamasta salaattia siihen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...