10. maaliskuuta 2010

KukkakaalisosekeittoKukkakaalikeitto, soseutettu kukkakaalikeitto. Valkoinen, pehmeän sammettinen soseutettu kukkakaalikeitto. Lempeää soseutettua kukkakaalia keiton muodossa, mitä ihaninta lämmittävää syötävää varsinkin talvella. 

Tässä helppo kukkakaalisosekeitto, ainoat taidot joita vaaditaan on että saat keitettyä kukkakaalit ja perunat kypsiksi ja soseuttaa ne, joten tähän ei ole väliä vaikka keittäisikin perunat sekä kukkakaalit ylikypsiksi ja muusiksi. Tässä voi käyttää myös kukkakaalin kantaa koska se soseutetaan.Käytin keitossa vain vettä nesteenä, mutta halutessasi voi myös valmistaa lisäämällä hieman vihanneslientä keitinveteen. Sosekeitot ovat hieman hankalia lämmittää uudelleen, ne palavat hyvin herkästi pohjaan, joten suosittelen että keittoa valmistetaan vain sen verran kuin kerralla syödään. 

Kukkakaalisosekeitto

pari perunaa
1 iso kukkakaali
suolaa
valkopippuria 
voinokare

Kuori perunat ja kukkakaali: paloittele ne hieman pienemmiksi paloiksi. Keitä ne kattilassa suolatussa mutta niukassa vedessä.  Keitinvesi otetaan talteen, vihannekset soseutetaan voinokareen kanssa. Kun vihannekset ovat soseutetut lisätään keitinvettä/lientä kunnes saadaan haluttu koostumus keittoon. Keiton ei pidä olla liian paksua ja tönkköä (kuin perunamuusi) eikä liian ohutta ja juoksevaa (kuin vesi). Mausta keitto oman makusi mukaan suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile keitto heti lämpimästä keittokulhosta rapean leivän kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...