29. heinäkuuta 2012

Tuliset possunribsitMakean tahmeita, salakavalan tulisia porsaan grilliluita. Tahmeita makean tulisia mausteisia grilliribsejä. Vaivatonta grillausta kuivamaustamalla grilliluut ja viimeistelemällä ne grillissä tahmealla maustesekoituksella.

Dry rub on kuivamauste jonka annetaan vaikuttaa samalla tavalla kuin marinadin, dry rub vaan ei sisällä yhtään nestettä vaan se hierotaan lihanpintaan käsin ja annetaan vaikuttaa. Nämä grilliluut maustettiin sinapinsiemenillä, Sizuanpippurilla, korianterilla, fenkolin siemenillä sekä chilillä.

Mausteet myllyssä
Ensin luut grillataan kypsäksi jonka jälkeen sen pintaan sivellään glazea, josta sen maku saa lisäsyvyyttä ja hieman potkua ja käytin tähän mustaherukkahyytelöä jota oli vielä viime vuodesta jäljellä kun se pitää saada uuden sadon alta pois sekä chilitahnaa jolla vahvistin dry rubin kuivattua chiliä sekä inkiväärillä. Tämän jälkeen liha annetaan vain saada väriä ja paahtua kauniin ruskeaksi ja tahmeaksi. Nämä grilliluut voit valmistaa joko grillissä tai uunissa talvella kun ei ole grillauskausi, kunhan vain käytä uunin grillivastusta lihan viimeistelyyn glazella. 

Mausteet hieromatta lihaan
Unissa lihaa on kypsennetään 200 asteen lämmössä noin tunnin verran lihakiloa kohden, grillin hiilloksella liha kypsyy hieman nopeammin. Aloita lihan kypsennys luupuoli ylöspäin ja käännä se noin puolessa välissä kypsennystä niin alapuolikin kypsyy ja saa samalla vähän väriä pintaan, ja yläpuoli jää esille tarjoiluun. 

Ribsit voi halutessaan leikkaat irti toisistaan viimeistely vaiheessa, tai laiskan emännän tapaan viimeistellä kaikki kokonaisena ja leikata luut yksitellen irti luiden välistä vasta tarjoiluvaiheessa. Grilliluut kypsyvät kuitenkin nopeammin jos kypsennät ne irtoleikattuina joten nälkäsi säätelee miten tässä menettelet. Jos leikkaat ribsit irti toisistaan ennen kypsennystä, muista vain sivelle ne glazella vasta tämän jälkeen jotta ne saavat pintaan mausteista kiiltoa joka puolelta. 

Kylmät ribsit naposteluun
Ribsit ovat niin herkullisen tahmeita ja mausteisia ettei ne välttämättä tarvitse mitään kastiketta lisäkseen, kunhan vain valitset lisukkeeksi esimerkiksi Cole slaw salaattia, nopeaa yrttistä perunasalaattia uusista perunoista, folioperunoita tai perunasalaattia multicolore vihreän lisukesalaatin lisäksi.

Nämä ribsit maistuvat melkein yhtä hyvälle vielä kylmänäkin kuin lämpiminä suoraan grillin hiillokselta ja jos haluat kastiketta voit kokeilla Aunty Andrean barbequekastiketta. Tällä reseptillä saat tuttuun tapaan tahmean tulisia makeita ja herkullisen tahmeita grilliluita neljälle ruokailijalle.

Tuliset grilliribsit
1 kg grilliluita
1-2 tl suolaa

Dry rub:
1-2 tl korianterin siemeniä
1 tl valkopippuria
2 valkosipulinkynttä
1 tl Sezuanpippuria
1 tl fenkolin siemeniä
4 kuivattua pikku chiliä
1 tl sinapin siemeniä

Glaze:
1 tl chilitahnaa
½-1 tl inkiväärijauhetta

Jauha mausteet myllyssä tai morttelissa ja kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään pienessä kulhossa ja hiero ne lihan pintaan, anna liha maustua tiivistä muovilla peitettynä vähintään yön yli, mielellään kaksi tai kolme vuorokautta. Ota liha ulos tunti ennen sen kypsentämistä jottei se ole kylmää kun panet sen grilliin. Suolaa liha yltympäri ja sekoita glaze. Grillaa luut kummaltakin puolelta kauniin väriksi, sivele glazea kypsennyksen aikana lihanpintaan. Tarjoile Cole slawin ja folioperunoiden tai perunasalaatin kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...