7. huhtikuuta 2012

Sitruunamarinoidut oliivitSuolaisia vihreitä oliiveja raikkaalla sitruunankuorella, valkosipulilla ja Kubebsipippurilla maustettuna, raikas ja uudenlainen lisuke pääsiäisen ruokapöytään.

Oliivien mausteet
Puoliso ei syö oliiveja missään muodossa joten syön niitä yleensä silloin kun läsnä on joku joka niitä syö, ja marinoituna ne ovat aivan mahtavia. Suosikkini on jollain tavalla valkosipulilla maustetut oliivit, ja sitruuna sopii tähän hyvin sitä täydentämään ja nämä marinoidut oliivit sopivat hyvin pääsiäisen lampaan kanssa, ja niillä muun muassa täytetty lammaspaistia jonkun kertaa. Ne sopivat myös lisukkeeksi seisovaan pöytään täydentämään tarjontaa sekä naposteltavina kokkareilla tapaksien muodossa. 

Tämä on tosi helppo ja nopea tapa marinoida oliiveja illanjuhliin tai tuliaisiksi. Nopeimman tuloksen saat ostamalla tavallisen lasipurkin suolaliemessä olevia oliiveja, oli sen sitten vihreitä tai mustia, kummatkin käyvät ja juuri tämä maustamistapa on monesti todettu sopivan oivallisesti sekä vihreille että mustille oliiveille. 

Sitruunankuori suikaleet
Valuta vain suolaliemen oliiviputkista, lisää oliivien päälle purkkiin mausteet ja öljyä, ja jätä huoneenlämpöön jos on kiire, jolloin oliivit ovat viimeistään heti aamulla valmiita syötäväksi, jos taas on aikaa pane lasipurkki jääkaappiin tekeytymään pariksi päiväksi. Hitaampaa maustamistapa takaa hieman pidemmän säilyvyyden oliiveille kuin pikamaustaminen, jolloin Perinteisellä tavalla maustetut oliivit säilyvät parikin viikkoa purkin avaamisen jälkeen, pikanopeat taas on syötävä viikon sisällä. 

Oliivit ylösalaisin maustumassa
Käytä tässä suosiolla Luomuviljeltyä sitruunaa, koska sen kuori käytetään, ja jollet löydä Luomusitruunaa pese sitruuna kuori huolellisesti ennen sen käyttöä. Laakerinlehdet olivat tuoreita, ja käytin niitä tähän kaksi, mutta kuivatuilla laakerinlehdillä on hieman voimakkaampi maku, joten jos käytätä kuivattua laakerinlehteä käytä vain yksi lehti tähän määrään oliiveja. Laakerinlehdet leikkasin vain parin kolmen millin leveiksi suikaleiksi ja lisäsin oliivien sekaan. 

Kubebpippurit, siis melenguettapippurit vain kokonaisina sekaan kuten myös rakuuna, jota minulla sattui vielä olemaan kokonaisia kuivattuja riivittyjä lehtiä syksyn jäljiltä tallessa. Suolaahan oliivit eivät tarvitse koska ne olivat suolaliemeen säilöttyjä. Säilytä valmiiksi maustetut sekä avatut oliivipurkit jääkaapissa. 

Sitruunamarinoidut oliivit
1 prk oliiveja
¼ sitruunankuori
2 valkosipulinkynttä
2 Kubebpippuria
1 tuore laakerinlehti
1 tl kuivattua rakuunaa
oliiviöljyä

Huuhtele sitruuna ja anna sen kuivua kokonaan. Kaada vain oliivien suolaliemi lävikön läpi pois lasipurkista. Kuori valkoispulinkynnet ja viipaloi ne ohuelti. Kuori sitruuna ja leikkaa kuori suikaleiksi. Leikkaa laakerinlehdet suikaleiksi ja lisää kaikki mausteet lasipurkkiin oliivien päälle. Täytä purkki ylös asti oliiviöljyllä ja sulje purkki tiiviillä kannella ja jätä se maustumaan. Käännä purkkia aika ajoin ylösalaisin jotta mausteet kulkeutuvat joka paikkaan lasipurkissa. Anna oliivien maustua joka pari päivää jääkaapin viileässä, tai yön yli huoneenlämmössä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...