14. huhtikuuta 2012

Penne con melanzata



Munakoisopastaa, herkullista valkosipulilla maustettua paahdettua munakoisoa, paistettua selleriä ja rapeaa Pancettaa keitetyn pennen kanssa raastetulla Pecorinolla viimeisteltynä. 

Kuutioitu munakoiso
Munakoiso pasta valmistetaan Italiassa yleensä tomaattikastikkeeseen, mutta tällä kertaa ruokarajoittuneisuus oli juuri tomaatti, joten jätin suosiolla perinteisesti tähän ruokaan kuuluvan tomaattikastikkeen pois ja valmistin periaatteessa saman pastan ilman tomaattia. Munakoiso on ihanaa kun sen saa tarpeeksi paahdettua, ja tässä ruoassa se tulee oikeuksiinsa mukana pastan seassa vain varsiselleriä, hieman pekonia tavallisten sipulin ja valkosipulin lisäksi. 

Kaikki paistettiin oliiviöljyssä ja sekaan lisättiin tarjoiluvaiheessa runsaasti raastettua Pecorinoa. Pecorino puutteessa sen voi korvata parmesaanijuustolla, joka on hyvin samantyyppinen kypsytetty mutta lehmän maidosta kutunmaidon sijaan valmistettu juusto. Pancetta sijaan voi käyttää tavallista savupekonia ja Peperoncino on yleensä punaista kuivattua pikkuchiliä, mutta voit sen puutteessa käyttää tuoretta chiliä, jos niin haluat.

Munakoiso pannulla
Pastana voit käyttää spagettia tai penneä kuten tässä tapauksessa. Munatonta ja vegaaneillekin sopivaa nauhapastaa valmistat itse helposti kotona seuraamalla ohjettani reseptissäni pasta fresca. Voit myös itse valmistaa "tavallisen" spagetin seuraamalla reseptiäni Nokkoscapellinia mutta olla käyttämättä siihen sitä nokkosta.

 Ruoka on nopea arkiruoka jonka saat pöytään noin vartissa, parissa kymmenessä minuutissa, vähän riippuen veitsenkäyttötaidoistasi. Ruoka on laktoositon, mutta pasta jota käytin sisältää kananmunaa sekä gluteenia joten jos sinulla on joko keliakia tai olet kanamunalla allerginen vaihda se sopivaan pastaan.

Jos haluat ruoastasi aidon perinteisen Penne con melanzatan, lisää viimeisessä vaiheessa tomaattimurskaa kastikkeeksi ja keitä sitä kokoon viitisen minuuttia ennen tarjoilua. Tällä reseptillä saat arkiruokaa neljän hengen perheelle, tai alkuruoan noin kuudesta kahdeksalle ruokailijalle.

Munakoisopasta

400 g penneä
200 g Pancettaa tai pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso munakoiso
3 sellerinvartta
2 Peperoncinoa
oliiviöljyä paistamiseen
1 tl mustapippuria
suolaa
1 tl basilikaa
100 g Pecorinoa
 (1 prk tomaattimurskaa)

Kiehauta suolattu vesi ylös isossa kattilassa. Veden tulee maistua merelle jotta pasta saa makua. Keitä pennet kypsäksi niiden pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8-12 minuuttia vähän riippuen valmistajasta. Huuhtele sekä selleri että munakoiso ja annan niiden kuivahtaa lävikössä. Leikkaa Pancetta ohuiksi suikaleiksi ja paista sitä tilkassa öljyä. Kuori sipuli ja hienonna se. Leikkaa myös sekä sellerinvarret että munakoiso samankokoisiksi noin sentin kuutioiksi. Lisää selleri, sipuli ja munakoiso pannulle kun Pancetta on saanut vähän väriä pintaan. Paista kuumalla pannulla kunnes vihannekset ovat saaneet kauniin paahtuneen värin pintaan aika ajoin sekoittaen niitä. Jos käytät tomaattia lisää se nyt ja anna kastikkeen kiehua kokoon viitisen minuuttia. Valuta keitinvesi pastasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää pastan sekaan vihannekset pannulta. Mausta basilikalla ja mustalla pippurilla. Raasta sekaan juusto ja sekoita kunnolla. Tarkista ruoan maku ja lisää suolaa jos se sitä mielestäsi tarvitsee. Tarjoile ruoka lämpimiltä syviltä lautasilta joko alkuruokana tai pääruokana arkipäivänä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...