30. toukokuuta 2011

Ankkabruschetta


Ankanrintaa, valkosipulilla höystettyä paahdettua leipää ja pippurista Rucolaa. Onko se Bruschetta vai Toast?

Bruschetta on Italiasta peräisin oleva paahdettu leivänpala joka on maustettu, tavallisimpana tästä on valkosipulilla maustettu pelkistetyin versio, sekä jonka päälle on ladottu tomaatin fileen kuutioita. Bruschettaa syödään usein alkuruokana, cocktail-palana, hors d'oeuvre, ja niitä on Italiassa harrastettu ainakin 1440 luvulta lähtien. Meilläpäin se kai menisi enemmän nimellä ankka-toast tämän Bruschettan sijaan.

Tähän suussa sulavaan toastiin voit käyttää aitoa Italialaista leipää, kuten esimerkiksi Ciabattaa, mutta olen todennut että kotimainen arinarieväkin soveltuu tähän, joten jollet löydä Ciabattaa leipomosta, voit hyvin korvata sen arinarievällä, jota ymmärtääkseni on melko hyvin tarjolla ympäri maata. Poiketen tavanomaisesta Bruschettasta en halunnut leivilleni ollenkaan tomaattia, vain hieman vihreätä Rucolan muodossa valkosipulin lisäksi. Nämä pienet leivät menivät kuin kuumille kiville varsinkin kun leivät olivat vielä lämpimiä suoraan grillistä, jossa samalla myös paahdin ankanrintaa. Tämän voi myös tehdä jo valmiista ankasta jota on jäänyt yli kuten esimerkiksi appelsiini ankka tai ankkaa vihreillä pavuilla ja vaihtelua saat tähän jos paahdat leivän sitä maustamatta ja sivelet sen ohuelti remoulade-kastikkeella, tai vaihtoehtoisesti samalla yrttikastiketta jota käytän kokonaisena keitetyn kirjolohen kanssa.
Ankkatoast on nopea ja tyylikäs alkuruoka tai pieni herkkupala tarjottavaksi pienen drinkin kera kesän juhlissa ja yhdestä rintapalasta saat valmistettua kahdesta kolmeen toastia.

Ankkatoast
paahdettua ankanrintaa
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
Ciabattaa
Rucolaa

Huuhtele Rucola hyvin ja anna sen kuivua lävikössä. Leikkaa leivästä vajaan sentin viipaleita ja pirskottele niiden leikkauspinnalle ohuessa norossa vähän oliiviöljyä. Paahda leivät joko grillissä, uunissa tai parilalla kunnes ne ovat tulleet rapeiksi ja saaneet kauniin ruskean värin. Kuori valkosipulinkynsi ja halkaise se. Sivele valkosipulin leikkauspinnalla leivän pintaa jolloin leipä saa miedon valkosipulin maun. Leikkaa ankanarinta vinosti puolen sentin paksuiksi viipaleiksi ja lado niitä limittäin leivälle. Mausta ankka vielä suolalla ja pippurilla ja viimeistele leivät tuoreella Rucolalla ja tarjoile ne heti alkupaloina, tai juhliin sopivina pienempinä Cocktail-paloina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...