28. syyskuuta 2010

Soseutettu linssikeitto


Herkullista vegaania linssikeittoa, uudelleen muokattuna ja soseutettuna tähteistä uusiokäytettynä.

Viime viikon lopulla oli nälkäpäiväkeräys ja olin silloin suunnitellut mistä halusin kirjoittaa, mutta netti-yhteyteni tökki juuri silloin joten en saanut mitään julkaistua.

Ruoanlaitto on hauskaa, ja varsinkin tuoreista raaka-aineista mutta vielä haasteellisempaa on hyödyntää valmistaa ruokaa jonka jo olet valmistanut ja saada hyvää. Kaikista helpoin keino tähän on soseuttaa keitto jonka olet tarjoillut ennen, kuten tämä Linssikeitto ja hieman muunnella sitä.

Lisäsin keittoon kermaa ja pari perunaa jotka ensiksi keitin kypsiksi ja lämmitin muun keiton kanssa jonka jälkeen soseutin sen. Jos keiton ainekset ovat tarpeeksi pieniä, kuten tässä tapauksessa Kvinoa, ne eivät välttämättä soseudu vaan jäävät sosekeiton sekaan kivoina sattumina. Käytä tähän vegaaneille sopivaa soijakermaa tai kookoskermaa niin saat sekä laktoosille herkille että vegaaneille sopivan keiton.

Linssikeitto soseutettuna

pari isoa perunaa
kermaa
suolaa

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Keitä miedosti suolatussa vedessä kypsiksi ja kaada linssi-keitto sekaan lämpiämään. Keittoja ei saa lämmittää lian kovalla, ne voivat silloin palaa pohjaan. Kun keitto on lämmintä, soseuta se sauvasekoittimella, lisää sekaan loraus kermaa ja maista keittoa, lisää suolaa jos se tarvitsee sitä. Tarjoile keitto heti kuumana ruisleivän kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...