Yrttisiä tuoreella meiramilla ja viherpippurilla maustettuja vihreitä oliiveja.
Viherpippurilla, meiramilla, valkosipulilla ja Peperoncinolla maustettuja
marinoituja oliiveja.
Tässä hyvä tapa nopeasti ja vaivattomasti marinoida suolaliemeen
säilöttyjä oliiveja ja tämä tapa marinoida oliiveja sopii yhtä hyvin mustille Kalamata
oliiveille kuin vihreille oliiveillekin.
Marinoidut oliivit ovat aina hyvä vaihtoehto kun miettii
mitä lisää ruokaa voisi juhlissa tarjoilla. Oliivit sopivat hyvin lisukkeeksi
seisovaan pöytään täydentämään ruoan tarjontaa, ne sopivat salaatteihin mutta
ne sopivat myös kokkareilla tapaksien muodossa, napostella sormin illanistujaisissa
drinkkien kanssa tai piknikille mutta voit myös viedä niitä tuliaisiksi hyvälle
ystävälle. Oliivit ovat hyvin helppoja
ja kiitollisia marinoida, ja tällä tavalla olen siitä tehnyt vieläkin helpompaa
ja nopeampaa ja vähän myöhemmin kerron muun muassa missä reseptissä näitä
meiramilla marinoituja oliiveja voit tämän lisäksi käyttää.
Viherpippurioliivit |
Kokonaisilla oliiveilla saat parhaimman tuloksen, niitä ei
ole käsitelty yhtä paljon kuin paprikalla täytettyjä oliiveja. Tässä kannatta myös
panostaa hieman enemmän laatuun, mitä paremmat oliivit sinulla on lähtökohdassa,
sitä parempi tulos on. Tavalliset suolaliemeen säilötyt oliivit jalostuvat
tällä tavalla ihaniksi suolaisiksi pieniksi herkkupaloksi ja sinun kannattaa
lukea lisää juuri tästä vaivattomasta tavasta marinoida oliiveja reseptistäni
sitruunamarinoidut oliivit. Voit myös kokeilla perinteisemmin marinoituja valkosipulioliiveja.
Valuta suolaliemi oliivipurkista, ja lisää oliivien
päälle purkkiin mausteet ja viimeistele oliivit kaatamalla lasipurkki täyteen
oliiviöljyä. Suolaahan oliivit eivät tarvitse koska ne olivat suolaliemeen
säilöttyjä. Hölskytä purkkia hieman jotta mausteet sekoittuvat paremmin öljyn
kanssa eivätkä ole toisiinsa kiinniliimautuneita. Jätä purkki huoneenlämpöön tekeytymään
ja maustumaan ja säilytä avatut oliivipurkit jääkaapissa. Tällä reseptillä saat
hyvin maustettua 200 grammasta noin puoleen kiloon oliiveja.
Viherpippurioliivit
6 oksaa tuoretta meiramia
1 prk vihreitä oliiveja
2-3 Peperoncinoa
2 tl viherpippuria
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
Huuhtele meirami huolellisesti ja anna sen kuivua kokonaan
puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kaada oliivien suolaliemi lävikön läpi pois
lasipurkista. Kuori valkoispulinkynnet ja murskaa ne. Hienonna meirami joko
saksilla tai riivi lehdet käsin meiraminvarsista. Lisää kaikki muut mausteet
kokonaisina lasipurkkiin oliivien päälle ja kaada päälle oliiviöljyä ylös asti.
Sulje purkki tiiviillä kannella ja jätä
se maustumaan huoneenlämpöön. Käännä purkkia aika ajoin ylösalaisin jotta
mausteet kulkeutuvat joka paikkaan lasipurkissa. Anna oliivien maustua joka pari
päivää jääkaapin viileässä, tai yön yli huoneenlämmössä.