12. kesäkuuta 2012

Instant icecreamInstan icecream, pikajäätelöä, heti kylmää, ihanaa viilentävää vadelmajäätelöä kesähelteillä. Pakkasesta suoraan marjoja jogurtin sekaan ja jäätelö on heti valmista lasten, tai lasten mieleisten syötäväksi.

Jäätelö, minulle niin rakas jäätelö jota pystyin pienenä tyttönä syömään mamman tukevan sunnuntai lounaan jälkeen noin kolmisen litraa. Söin siis aivan ikäiselleni sopivan määrän ruokaa, alkuruokaa ja lämmintä ruokaa mammalla sunnuntailounaalla jonka jälkeen viimeistelin ruokailun pienellä annoksella jäätelöä. Tuskin kukaan teistä lukijoistani kummastelee jos sanon että suurin unelmani oli tulla jäätelötaiteilijaksi, enemmän minua itseäni kummastuttaa mikä se semmoinen jäätelötaiteilija edes olisi ollut. 

Jäiset vadelmat jogurtissa
Vaikka tämän vuoden toukokuun Hävikistä herkuksi tempaus nyt onkin loppunut, on tämä kuitenkin hyvä vinkki sekä akuuttiin jäätelönhimoon ja jäähdyttävän ruoan tarpeeseen, mutta myös sille mitä tehdä tähteeksi jääneelle jogurtille. Tämä on myös hyvä tapa tyhjentää pakastinta tämän vuoden uudelle sadolle, josta jo on toivoa kun säät alkavat taas vähän lämmetä.

Niin, takaisin siihen teini-ikään, siinä piilee tämän päivän juju. Olin nuorena hulluna kaikkeen makeaan, mutta erityisesti jäätelöön, tämä maidonmuoto ei jostain syystä päässäni sisältynyt tähän maidon juomisen lopettamiseen. Vuosien myötä olen huomannut että liika laktoosin nauttiminen vaikuttaa mahani toimintaan ei suopealla tavalla, vaikken kuitenkaan ole laktoosi-intolerantti. 

Hädällä ei tässä iässä ollut mittoja kun jäätelö loppui kotona pakastimesta joten kehittelin monen montakin hyvää keinoa saada pikatyydytystä jäätelönkorvikkeilla ja tämä on niistä parhain, Instant icecream, pikajäätelö joka syntyy maustamattomasta jogurtista, hunajasta tai tomusokerista sekä pakastetuista marjoista. Kaikki vain sopivassa mittasuhteessa sekaisin mikserissä. Minun teini-ikä aikoihin ei vielä sauvasekoittimia ollut yleisesti käytössä, eivätkä monitoimikoneetkaan pystyneet hienontaa suoraan pakkasesta kiven kovia marjoja joten vain mikseri pelasti minun jäätelön himosta. 

Maustamatonta jogurttia
Tähän käytin maustamatonta jogurttia jonka voit helposti valmistaa itse seuraamalla reseptiäni kotitekoinen jogurtti. Maustetusta jogurtista en osaa mitenkään sanoa, syön sitä hyvin harvoin, ja ostan sitä vieläkin harvemmin ja meillä ei jogurttia tai maitoa jää yli, ne hyödynnetään kaikki. Mutta taidamme muutenkin  käyttää verrattavan vähän maitotuotteita, ainoastaan maitona kahviin tai teehen, juustona, kerman kastikkeisiin tai jälkiruokiin. Tulin jo teini-iässä samoihin aikoihin mistä tämä kyseinen reseptikin on perin, ettei ihmisen tule juoda maitoa, ja lopetin sen siihen. 

Tuskin kukaan edes vähän blogiani lukenut yllättyy kun sanoa että suosikkini ehdottomasti on vadelma, mutta kyllä muutkin marjat sopivat tähän, valitse vain marja oman makumieltymyksesi mukaan. Esimerkiksi mustikka on tähän hyväksi todettu, kuten sekä mansikka että hilla. Parhaan tulokseen saa mitä enemmän marjoja on, sitä kylmemmäksi jäätelöstä saat, ja pakastemarjat ovat se joka tämän jäätelön juju.  Et saa jäätelöä pakastamatta marjoja, tuoreista marjoista tulisi vain haaleaa marjajogurttia joka ei auta mihinkään, varsinkaan kesähelteillä. 

Suhde noin puolet jogurttia ja vadelmia on optimaalinen, tällöin jäätelöstä tulee heti syötävää.
Makeutusaineena käytän yleensä hunajaa, ja sitäkin vähän mutta mausta pikajäätelösi oman makusi mukaan. Tällä reseptillä saat tavallisesta poiketen sen yhden nautinnollisen annoksen pikajäätelöä. Annos joka vähän jäätelön himon vakavuuden sekä ahneudesta vaihtelee.

Instant icecream
3-5 dl pakastettuja vadelmia
3-5 dl maustamatonta jogurttia
1-2 tl hunajaa

Lusikoi tarvittava määrä jogurttia tarkoitukseen sopivaan kulhoon tai astiaan. Lisää hunaja ja kaada sekaan pakastetut vadelmat suoraan pakkasesta. Suorata soseeksi joko sauvasekoittimella tai mikserillä. Lusikoi annoslasiin, viimeistele annos jäisillä vadelmilla ja nauti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...