Makeita mansikoita suoraan mansikkamaasta, vihreää Rucolaa,
kesän sadon sipulia ja kermaisen pehmeää Mozzarellaa. Helppo lisukesalaatti kesän grillirientoihin
jossa tuoreita mansikoita, pehmeää mozzarella sekä pippurista Rucolaa.
Kesäruoan ei tarvitse olla vaikeaa kunhan vain osaa
yhdistellä oikeat toisiinsa sopivat raaka-aineet. Tässä salaatissa yhtyy kesän
makeat mansikat mietoon ja pehmeään Mozzarellaan jonka lisäksi salaatissa on
kevätsipulia ja mausteista Rucolaa. Mansikka on hyväksi todettu basilikan
kanssa, mutta myös sipulin ja Rucolan joten tämä salaatti on oikeastaan aivan
itsestäänselvyys.
Salaatti aloitetaan valmistamalla herkullinen vinaigrette viinietikkaa hieman miedommasta Verjus'ista ja hyvälaatuisesta kylmäpuristetusta virgine
oliiviöljystä. verjusista voit lukea lisää reseptissäni grillatut vihannekset Verjusilla, joka myös on oivallinen grilliruoan lisuke nyt keäsllä. Pitää vain muistaa että salaatinlehdet nuutuvat
salaattikastikkeesta, joten lisää se vasta juuri ennen tarjoilua ja sekoita
salaatti. Sama koskee mansikoita, ja ne nuutuvat melkein jopa nopeammin kuin
salaatinlehdet. Tämä on asia jota käytetin hyödyksi reseptissäni
sahramimansikat jossa mansikoiden halutaan hieman mehustuvan ja maustuvan omissa
mehuissaan sekä sahramilla. Tässä mansikoiden on tarkoitus antaa makeutta ja
hedelmäisyyttä salaattiin, ja kastikkeen kanssa mansikka, tai pikemminkin siitä
valuneet nesteet värjäävät Mozzarellan hivenen vaaleanpunaiseksi, mozzarella tahraantuu
eikä ole enää vitivalkoinen, asia jonka voit pitää mielessäsi, jos haluat pitää
juuston valkoisena ja sitä värjäämättä.
Tarkoituksena oli tähän myös lisätä
paahdettuja pinjansiemeniä mutta ne unohtuivat ruoan valmistuksen tuoksinassa,
mutta ne kuuluvat tähän salaattiin antamaan sille vähän puruvastetta. Tämä on mainio ja hieman erikoinen lisukesalaatti sille
grillatulle lihalla, ja se sopii varsinkin häränlihan tai villisian kanssa.
Tällä reseptillä saat tuttuun tapaan lisukesalaattia neljälle, tai lounasta
vain kahdelle kun tarjoile salaatin patongin ja ilmakuivatun kinkun kanssa.
Tahraantunut Mozzarellasalaatti
1 kevätsipuli
½ l mansikoita
200 g Mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa
2 nippua Rucolaa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl verjusia
suolaa
mustapippuria
Huuhtele mansikat huolellisesti ja anna niiden kuivahtaa lävikössä.
Huuhtele myös salaatti sekä kevätsipulit ja basilika ja anna myös niiden kuivahtaa.
Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa pari kolme minuuttia keskilämmöllä koko
ajan sekoittaen kunnes ne alkavat tuoksua ja ovat saaneet hieman paahtunutta
väriä reunoihin. Mittaa vinaigretten ainekset isoon salaattikulhoon, mausta
suolalla ja vasta rouhitulla mustalla pippurilla. Leikkaa sipuli puolen sentin
renkaiksi ja lisää kulhoon kastikkeen sekaan. Lisää kokonaiset mansikat, tai puolita
marjat jos ne ovat kovin isoja. Revi sekaan Rucola ja riivi basilikanlehtiä
irti niiden varsista ja lisää ne salaatin sekaan kokonaisina. Revi tai leikkaa
Mozzarella sopivan suupalan kokoiksi paloiksi salaatin sekaan ja sekoita kaikki
keskenään. Viimeistele salaatti ripottelemalla pinjan siemeniä päälle ja
tarjoile se oitis. Tämä salaatti ei kestä odottamista kuin kymmenisen minuuttia
jotteivät mansikat mehustu liikaa.