Herkulliset grillatut munakoisorullat, grillattu munakoiso
kokoon käärittynä ja pienellä cocktailtikulla varrastettuna, herkullisia vegaaneja suuhun
sopivia herkkupaloja. Herkullisia munakoisokääryleitä jotka sopivat myös lisukkeeksi
grillatulle lihalle tai kanalle.
Munakoisoa on taas kerran ollut reilusti tapetilla, mutta
munakoiso on herkullista, ja se on vieläkin herkullisempaa, jos se vain on
mahdollista, kun sen grillaa avotulella. Tämä on helppoa ja vaivatonta ruokaa,
jossa grillatut munakoison viipaleet kääritään rullalle ja kiinnitetään tikulla
syömisen helpottamiseksi.
Grillatut munakoisoviipaleet |
Olen käyttänyt tätä tapaa tarjoilla munakoisoa jo
siitä lähtien kun itse vuosi sitten vielä olin kasvissyöjä ja vaikkei viime
aikoina ole tänne blogiin, syystä tai toisesta ilmestynyt mitään vegaaneja
reseptejä, olemme kyllä sitä harrastaneet, mutta jostain syystä ei sovitusti keskiviikkoisin,
vaan sen sijaan useimmin torstaina. Vegaanissa ruoassa, varsinkin jos käyttää
tofua, on se hyvä puoli että se on helppoa syödä, asia jota edelleen joudun
miettimään vaikka puolisoni kyky syödä on hitaasti ajan myötä jo huimasti
kohentunut.
Viipaloitu munakoiso |
Nämä munakoisorullat ovat sekä helpot että nopeat valmistaa,
ja hyvä ruokalisä jos saat yllättäen ruokavieraita. Ruoka sopii myös
lisukkeeksi lihalle tai kanalle, ja se on oivallista tarjoiltavaa seisovaan
pöytään muitten ruokaherkkujen ja naposteltavien lisäksi.
Munakoiso vain viipaleiksi, sivellään mausteöljyllä ja
grilliin.
Mausteöljynä voit tähän käyttää esimerkiksi sitruunaruohoöljyä tai appelsiinimausteöljyä
ja viimeistelyyn voit reseptissä mainitun korianterin sijaan käyttää tavallista persiljaa,
jos siitä paremmin pidät. Grillatut munakoisoviipaleet kääritään rullalle ja
tarjoillaan heti lämpiminä. Ennen vanhaa munakoisoa itketettiin lisäämällä
suolaa sen päälle jotta siitä poistui nestettä. Tätä ie kuitenkaan nykyään ei
tätä enää tarvitse tehdä, koska munakoisot ovat jalostettu miedomman ja vähemmän
kitkeriksi.
Mausteöljyä munakoisolle |
Näitä munakoisorullia voi myös syödä haaleina, mutta aivan
jääkylminä ne eivät mielestäni enää ole hyviä. Jos sinulle jää munakoisorullia
tähteeksi kannattaa ne maustaa oliiviöljyllä ja säilyttää jääkaapissa tiivistä
muovilla peitettyinä, tällöin niitä voi syödä jopa kylminäkin.
Munakoisorullat eivät
ole aivan samanveroisia jos niitä lämmittää uudelleen, mutta ne menettelee maultaan,
joten niitä voi valmistaa samana päivänä etukäteen ja lämmittää uudelleen
esimerkiksi uunissa. Tällä reseptillä saat hyvää lisuketta lihalle noin
kuudelle, tai vegaaneja suupaloja kutsuihin tästä riittää enemmänkin jos
tarjolla on muutakin sopivaa naposteltavaa ja sormisyötävää.
Grillatut munakoisorullat
2 munakoisoa
½ dl mausteöljyä
suolaa
mustaa pippuria
viimeistelyyn:
tuoretta korianteria
Huuhtele munakoisot ja anna niiden kuivahtaa. Huuhtele
korianteri ja anna sen kuivahtaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa
munakoisot pituussuuntaa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele
viipaleet kummaltakin puolelta kevyesti mausteöljyllä ja aseta ne grilliin.
Anna viipaleiden saada raidat ja käännä niitä vaakatasossa niitä kääntämättä
ympäri 45 astetta grilliritilällä jotta ne saavat kauniin ristikuvion. Käännä
ympäri viipaleet kun ne ovat saanet kauniit raidat ja toista 45 asteen kääntö
viistoon ritilällä. Nosta valmiit munakoisoviipaleet lautasella hieman
jäähtymään ja mausta ne ripauksella suolaa ja vasta rouhittua mustaa pippuria.
Kääri munakoisot rullalle heti kun voit käsitellä niitä ja kiinnitä ne cocktailtikulla. Asettele rullat
lautasella, ripottele päälle korianterisilppua ja tarjoile rullat lämpiminä tai
haaleina.