Juhannuksen mintulla maustetut sahramimansikat. Sahramilla
ja tuoreella mintulla maustettuja tuoreita mansikoita, Juhannuksen mehukas ja
vaivaton jälkiruoka.
Sahramilla maustetut mansikat |
Tuoreet mansikat ovat mahtavan makuisia, mutta niitä voi jalostaa
lisää marinoimalla niitä varsinkin nyt alkukesästä kun makeat mansikkalajikkeet
eivät vielä ole valmiita ja kypsiä nautittavaksi. Sekä tuore minttu että kullankeltainen
sahrami ovat mansikalle hyväksi todettuja seuralaisia ja tomusokerissa, marinoidut
mansikat nousevat taivaallisiin ulottuvuuksiin.
Tässä tapauksessa käytin tähän viherminttua koska sillä on
hieman miedompi aromi kuin piparmintulla, jottei mansikoiden ominaismaku sekä sahramin hienostunut aromaattinen maku
olisi jäänyt väkevästi purukumille maistuvan piparmintun jalkoihin.
Mansikat maustumassa |
Parhaan tuloksen saat kun käytätä huoneenlämpöisiä
mansikoita, huuhtele ne huolellisesti ja anna niiden kuivua kokonaan ja lisää
niiden sekaan ripaus sahramia ja tuoreita mintunlehtiä tomusokerin kanssa. Tällä
tavalla mansikat luovuttavat itsestään hieman nesteitään ja saat tuloksena
mansikoiden seuraksi mahtavan herkullisen sahramilla ja mintulla maustetun
makean kastikkeen Vain sipikermaa marjojen lisäksi ja jälkiruoka on juhannuksen
kunniaksi valmis nautittavaksi.
Tämä jälkiruoka tehtiin tietysti kesällä tuoreista
mansikoista, mutta sama onnistuu myös pakastemansikoilla jolloin mausteet
lisätään mansikoiden sekaan niiden sulaessa. Mansikat ovat valmiit niiden
sulettua, tuoreet tarvitsevat noin vartin marinoitumisajan ennen niiden
syöntiä. Tällä reseptillä saat
ihanaa jälkiruokaa neljälle hengelle tuttuun tapaan.
Sahramimansikat
1 l tuoreita mansikoita
5 oksaa tuoretta minttua
2-3 rkl tomusokeria
ripaus sahramia
Huuhtele mansikat ja poista niistä niiden karat. Anna
mansikoiden kuivua kunnolla lävikössä. Huuhtele myös mintunlehdet ja anna
niiden kuivua kokonaan puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa isot marjat kahteen
osaan ja pane ne isoon kulhoon. Riivi päälle mintunlehdet kokonaisina ja lisää
sekaan myös sokeri ja sahrami. Sekoita varovasti marjoja rikkomatta ja anna
mansikoiden maustua kymmenisen minuuttia. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lusikoi mansikoita annoskulhoihin ja lisää
vispikerma. Viimeistele annokset tuoreella mintulla.