15. toukokuuta 2010

Suklaata tihkuvat muffinsit


Suklaamuffinsseja, isoja, mahtavia Amerikkalaisia suklaantäyteisiä suklaata tihkuvia kahvilla kuorrutettuja suklaamuffinsseja.

Vaikka en tavallisesti ole perso makealle ja kaupat nykyään ovat paremmin auki, tulee joskus edelleen se kohta eteen jolloin on saatava jotain makeata herkkua ja aineita puuttuu joten on hieman sovellettava. Siksi tässä reseptissä maissiöljyä tavallisesti käytetyn voin tilalla ja kermaa maidon sijasta. Näitä muffinsseja ei voi syödä liian montaa, ne kirjaimellisesti pursuavat suklaata, olen tähän reseptiin käyttänyt tummaa kaakaojauhetta ja 80% tumma suklaata rouheena. Tällä reseptillä saat leivottua 12 isoa Amerikan muffinsia. Kokeile myös reseptiäni inkiväärillä maustetut raparperimuffinssit.

Suklaamuffinssit

1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 3/4 dl kermaa
3 ½ dl jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
135 g tummaa suklaata

kuorrute:
1 tl erittäin vahvaa espressoa
2-4 rkl tomusokeria

Voitele 12 muffinsivuokaa, tai vuoraa vuoat muffinssipapereilla. Sekoita öljy ja sokeri. Lisää joukkoon huoneen lämpöiset kanan munat yksitellen. Sekoita keskenään loput kaakao, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeria ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa. Lisää maito taikinaan. Lisää karkeaksi rouheeksi paloiteltu suklaa. Jaa taikinat vuokiin, täyt' ne noin 2/3 osaa ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarkista muffinssien kypsyys ja anna niiden jäähtyä hiukan ennen kuorrutusta. Sekoita vahvasta espressosta ja tomusokerista kuorrute ja pursota tai kaada sitä muffinssien päälle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...