21. toukokuuta 2010

Marinoitu Fetajuusto


TImjamilla maustettua marinoitua fetajuustoa, herkullista valkosipulilla ja tuoreella timjamilla maustettua oliiviöljyssä marinoitua fetajuustoa. Helppoa ja vaivatonta naposteltavaa.

Tampereen kauppahalli on oivallinen paikka jossa käydä ostoksilla ja sieltä löytää aina silloin tällöin jotain aivan uutta ja mahtavan hyvää. Tällä kertaa huomasin Kreikkalaista vuohenmaidosta Fetajuustoa Koivistolta. Suosittelen kauppaa lämpimästi, sieltä löytyy muitakin herkkuja joita herkkusuiden kannattaa kokeilla.

Ostamani kreikkalainen vuohenmaito Fetajuusto oli aivan ihanaa sinänsä ilman mitään muita lisättyjä makuja vaikkapa salaatissa tai vai naposteltavana mutta jollei ole saatavilla tätä juustoa niin tavallinen Fetajuusto purkissa, joka ei itsestään oikein maistu millekään saa hyvää marinoimalla sen. Marinoitua Fetaa voi tarjoilla vaikkapa alkupalana tai sitten lisukkeena kesän grilliriennoissa. Mitä laadukkaampaa oliiviöljyä käytät, sitä parempi on tulos, siis maku, joten käytä Extra Virgin oliiviöljyä. Lisään myös hiukan viinietikkaa tasapainottamaan öljyn rasvaisuutta. Fetajuusto sinänsä on hyvin suolaista joten se ei tarvitse lisättyä suolaa mutta musta pippuri kannattaa rouhita itse myllystä kun se lisätään. Alkuperäisreseptissä oli roseepippuria mutta minä jätän sen itse pois.

Marinoitu Fetajuusto
200 g fetajuustoa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 oksaa tuoretta timjamia
1 valkosipulin kynsi
rouhittua mustaa pippuria
roseepippuria

Leikkaa juusto sopivan kokoisiksi paloiksi, noin sokeripalan kokoisiksi. Kaadas puhtaaseen lasipurkkiin hyvää oliiviöljyä, pilko valkosipulin kynsi ja pane öljyn sekaan. Mausta öljyä lisää suolalla, vasta rouhittua mustaa pippuria suoraan myllystä. Pane purkkiin mukaan parisen oksaa tuoretta timjamia ja sekoita. Lado lasipurkkiin juusto ja lisää öljyä kunnes juustokuutiot peittyvät. Sulje purkki tiiviillä kannella ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Juusto säilyy parisen viikkoa jääkaapissa. Ylijäänyttä oliiviöljyä voi käyttää esimerkiksi salaatinkastikkeena, se on mysö maukasta tuoreen leivän päällä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...