Karppaajan spagettia. Spagettikurpitsaa, uunissa paahdettua spagettikurpitsaa juustolla, rapeaksi paistetulla pekonilla ja yrteillä.
Halkaistu spagettikurpitsa |
Toiseksi Marthan reseptissä minua tökki se että kurpitsan lisättiin sokeria, ja kurpitsa joka on jo makea ei tarvitse lisää sokeria, ja jos sokerin lisäämisen syy oli että se vetää nestettä ulos kurpitsasta, silloin suolaa voi hyvin käyttää, koska se ajaa aivan saman asian.
Paahdettu spagettikurpitsa |
Spagettikurpitsa muistuttaa hyvin pitkälle kesäkurpitsaa miedolta maultaan, se ei ole aivan yhtä kitkerä kuin kesäkurpitsa joskus voi olla, ja se on makeampi ja totean, se on elämys syödä, ei maultaan vaan olomuodoltaan. On todella yllättävää että kurpitsan sisältä sen kypsennyksen jälkeen löytyy spagettia muistuttavia säikeitä.
Juustoinen spagettikurpitsa |
Spagettikurpitsaa voi säilyttää viileässä, jossa se säilyy kuukausia, pitkälle syksyyn ja jopa talveen. Kokeile spagettikurpitsan kuorta ettei siinä ole mitään väripoikkeamia joista se on pehmennyt. Sen on myös tunnuttava painavalle suhteessa omaan kokoonsa. Spagettikurpitsa kasvaa maata vasten, samoin kuten kaikki muutkin kurpitsat joten suosittelen sinua lukemaan reseptini lipulia kurpitsan käsittelyn suhteen.
Spagettikurpitsa pekonilla |
Spagettikurpitsaa unissa paahdettuna
1 spagettikurpitsa
oliiviöljyä
savustettua merisuolaa
mustaa pippuria
1-2 paahdetun valkosipulin kynttä
2 dl raastettua Pecorinojuustoa
1 dl paahdettuja kurpitsan siemeniä
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
tuoretta korianteria
Huuhtele yrtit kunnolla ja anna niiden kuivua kokonaan. Lämmitä uuni 225 asteeseen, halkaise kurpitsa pituussuunnassa ja raaputa lusikalla pois siemenet ja kaikki pehmeä sen sisustasta. Aseta kurpitsa öljyllä voideltuun uunivuokaan ja sivele kurpitsan sisusta ja sen leikkauspinta öljyllä. Ripottele päälle runsaasti savustettua suolaa ja rouhittua mustaa pippuria. Käännä kurpitsa leikkauspinta alas vuokaan päin ja paahda uunissa 45 minuuttia. Ota kurpitsa ulos uunista ja anna sen jäähtyä kymmenisen minuuttia ritilällä. Raasta juusto ja hienonna yrtit karkeasti, ota kourallinen kutakin. Raaputa haarukalla kurpitsasta pitkiä spagetinmuotoisia nauhoja ja pane ne isoon siivilään ja anna niiden valua vähän nestettä. Pane valunut kurpitsa kulhoon. Murskaa paahdettu valkosipuli haarukalla, lisää valkosipuli, loraus öljyä, hienonnetut yrtit, kurpitsansiemenet, raastettu Pecorino ja rouhi mustaa pippuria päälle. Sekoita ja tarjoile oitis lisukkeena lämpimän ruoan kera, esimerkiksi grillatun lihan tai kalan kanssa.