4. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän 2014 kuohuviinit
Itsenäisyyspäivää 2014 juhlistamaan kaksi kuohuvaa viiniä. Viinivinkki perjantaipullon muodossa, poikkeuksellisesti nyt tällä viikolla jo torstaina jotta niitä ehtii hankkia kotiin lauantaiksi.


Cava BonAval Semi SecoPerinteisellä menetelmällä valmistettu espanjalainen puolikuiva Cava BonAval on puhdaspiirteinen uutuuskuohuva, joka sopii loistavasti niin juhlajuomaksi kuin erilaisten ruokien kumppaniksi.
Raikkaan hapokkaan ja hedelmäisen cavan maussa on kypsää omenaa, sitrusta ja melonia sekä hivenen mausteista anista. BonAval on erinomainen juhlajuoma, mutta sopii loistavasti kevyille hedelmäisille salaateille, mausteisille aasialaisruoille, keskivahvoille juustoille sekä jälkiruoille. 

Bodegas Bonavalin omistaa vuonna 1943 perustettu Bodegas Lopez Morenas.


Elysée No 1 Demi-Sec
Elysée on maailman ainoa valkoherukoista valmistettu kuohuviini, jonka tarina alkoi jo vuonna 1953, jolloin Elysée No1 sai ensi-iltansa ja se on suvussamme ollut mukana juhlistamassa Itsenäisyyspäivää niin kauan kuin muistan. 

Ensimmäisessä käymisvaiheessa syntyy herukkavalkoviini, joka pannaan uudelleen käymään paineastioissa. Toisessa käymisvaiheessa syntyvä hiilidioksidi imeytyy viiniin ja vapautuu vähitellen iloisina kuplina vasta lasiin kaadettaessa.  

Elysee No 1 Demi-Sec on puolikuiva, keskihapokas ja kivan valkoherukkainen ja karviaismainen kuohuviini.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...