29. toukokuuta 2015

Domaine les Salices Viognier 2014
Domaine les Salices Viognier 2014 on 100 % Viognier viinirypäleestä valmistettu ranskalainen valkoviini.  
Viinillä on kaunis keltainen loistava väri ja ihanan vieno ja aromaattinen tuoksu. Tuoksusta löytyy aprikoosia sekä hienon hieno tuoksahdus appelsiininkukkaa yhdistettynä ruusun jota vaan rakastan.

Viini on kuiva mutta miellyttävän pyöreä hedelmäinen ja pirteän sitruksinen maultaan jossa kevyesti paahdetun pähkinäinen maku ja pippurisuus pohjalla. Viini on osiltaan kypsytetty tammitynnyrissä mikä selittää sen kevyen pippurisen mausteisuuden. 

Viinissä on huimat 13 % alkoholia joka on valkoviineissä jonkin verran harvinaisempaa kuin punaviineissä. Viinin valmistaja on François Lurton, jonka perheessä on viljelty viiniä vuodesta 1897 lähtien viiden sukupolven ajan Bordeaux’n alueella. Domaine Les Salices 2014 Viognier on rajoitettua vuosikertaviiniä (Limited edition) joka tänä vuonna 20. huhtikuuta 2015 sai kultamitalin eteläranskan Languedoc-Roussillonin alueen viinikilpailussa.


Domaine Les Salices 2014 Viognier sopii erityisesti hyvin kalan, sekä rasvaisen kalan kuten lohen mutta myös esimerkiksi hauen kanssa. Se soveltuu kalan lisäksi oivallisesti kanan ja kalkkunan sekä salaattien ja kasvisruokien kumppaniksi. Kokeile tätä viiniä vaikka kesäisen salaatin, uunisiian ja siankärsämön tai marokkolaisen aprikoosikanan kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...