19. elokuuta 2011

Pekoni- ja maissimuffinssit


Rapeaksi paistettua pekonia, tuoretta kullan keltaista sokerimaissia ihanissa aamiaismuffinsseissa.

Nyt on maissisesonki, ja sitä kannattaa syödä tuoreena. Yhdestä maissintähkästä saat noin desilitran, puolentoista desilitran maissinjyviä. Määrä riippuu tietenkin miten isoja maissintähkät ovat. Kyseinen maissi on sokerimaissia, ja voit hätätapauksessa talvella korvata tuoreen maissin tähkästä joko pakastetulla tai purkkiin säilötyllä.

Tässä reseptissä olen valinnut esikypsentää maissin sitä pekonin rasvassa paistamalla mutta voit hyvin keittää maissin, jos haluat välttää liikaa rasva syömistä. Jos valitset esikeittää maissin pane kattilaan ja lisää vettä kunnes ne nippa nappa peittyvät, kiehauta vesi ylös ja anna niiden kiehua 5 minuuttia. Kaada lävikköön ja anna keitinveden valua pois ja maissin jäähtyä kokonaan.

Tuoretta maissia voi syödä muinakin tavoilla kypsytettynä kuin vain keitettynä tai grillattuna kokonaisina maissitähkinä ja palaan asiaan vielä lähiaikoina. Leikkaa terävällä veitsellä maissitähkistä pari riviä kerrallaan maissinjyvät irti. Tämä kannattaa tehdä leikkuulaudalla joka mahtuu johonkin kulhoon tai vuokaan jossa on laidat jottei maissi lentele pitkin keittiötä.

Leikkaa niin läheltä tähkää kuin vain suinkin voit, sen sisusta on erittäin kova ja jää kyllä paikalleen. Pekoninrasvassa paistettuna maissi antaa muffinsseille enemmän makua. Näihin on ehdottomasti käytettävä oikeata voita, voin maku yhdistettynä kypsytetyn maissinmakuun on taivaallista, ja sama pätee grillattuihin maissintähkiin.Käytin näihin aamiaismuffineihin tuoretta maissia, muffinsseja voi tietysti syödä muulloinkin mutta niiden munainen maku yhdistettynä pekoniin on enemmän aamua, kuin suolaista purtavaa kahvihetkeen. Voit itse helposti valmistaa piimän kotona näihin muffinsseihin.

Muffinssit maistuvat parhaimmille kun ne ovat saaneet vähän aikaa vetäytyä ja ovat jäähtyneet, joten ne voi hyvin leipoa jo edellisenä iltana seuraavan aamupäivän brunssia varten. Tällä reseptillä saat 12 isoa muffinssia.

Pekoni- ja maissi aamiaismuffinssit
4 dl tuoretta maissia
120 g pekonia
100 g voita
2 kananmunaa
1½ dl piimää
1 3/4 dl maissijauhoja
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria

Leikkaa maissinjyvät irti tähkistä. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista ne rapeaksi paistinpannussa keskilämmöllä, nosta pekoni sivuun lautaselle ja anna sen valua liiat rasvat talouspaperille jos varot liian rasvan syömistä. Lisää maissi rasvan sekaan ja anna paistua koko ajan sekoittaen kunnes se on muuttunut läpikuultavasta keltaiseksi, noin viitisen minuuttia. Sulata miedolla lämmöllä voi. Mittaa ja sekoita kulhossa kuivat ainekset. Vispaa muna rikki toisessa kulhossa ja lisää voisula, piimä ja jauhot kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi pekoni ja maissi. Ei kannata vaivata taikinaa vaan se tulee sekoittaa nopeasti, eikä sen tarvitse olla aivan tasainen ja sileä vaan siinä voi olla kokkareita ja sattumia. Kaada vuokiin paperisiin muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15–20 min. Anna jäähtyä kokokaan ennen niiden syömistä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...