21. helmikuuta 2010

Marinoidut latva-artisokan sydämet

Marinoidut, mausteut latva-artisokat. Herkullisia valkosipulilla ja timjamilla maustettuja oliiviöljyssä marinoituja latva-artisokkia.

Latva-artisokat ovat aika työläitä työstää itse vaikka ne olisivatkin sesongissa, mutta onneksi niitä löytyy kaupasta säilöttyinä ja tähän tarkoitukseen ihan perus halpa purkki kelpaa jossa artisokat ovat suolaliemessä. Marinoidut latva-artisokat  ovat ihania pikku herkkuja joita on kiva tarjota joko pikku naposteltavina, ruoan lisukkeena tai sitten koota eri lajeja kokoon seisovaan pöytään kevään juhliin tai miksei jouluna ruokalahjana hyvälle ystävälle.

Marinoidut latva-artisokan sydämet

1 prk latva-artisokan sydämiä
1-2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
rouhittua mustapippuria
2 tl timjamia
suolaa
½ dl valkoista Balsamietikkaa

Kaada artisokat purkista siivilään valuttamaan nesteet pois. Puhtaaseen lasipurkkiin, jossa on tiiviskansi, lisätään ensiksi mausteet. Lisää pari, korkeintaan kolme, valkosipulin kynttä ohuina siivuina jonka jälkeen lisätään pari ruokalusikallista viinietikkaa. Kokonaiset artisokat purkkiin ja oliiviöljyä päälle kunnes se peittää artisokat. Purkkia ei kannata hölskyttää ettei artisokat mene rikki. Suosittelen artisokkien maustumista yön yli tai vähintään pari tuntia jos on kiire. Artisokat säilyvät noin viikon ajan jääkaapissa. Tarjoile marinoidut latva-artisokat tuoreen leivän kanssa, vaikkapa osana seisovaa pöytää.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...