19. marraskuuta 2015

Beaujolais Nouveau 2015
Tänä vuonna Alkossa on taas tarjolla kaksi Beaujolais’ta tarjolla, jo edellisiltä vuosilta tutun tuottajan Georges DuBoeufin Beaujolais Nouveau sekä Doudet-Naudin’in Beaujolais Villages Nouveau jotka piti heti korkata ja maistella nyt jo pitkään ennen iltaa kun ne nautitaan. 

Useampina vuosina Beaujolais’t ovat olleet hyvin samankaltaisia mutta niin ei kuitenkaan tänä vuonna ole, nyt kannattaa kokeilla kumpaakin. Beaujolais Nouveau’t ovat tarkoitettu tuoreena, noin kuukauden, parin ja korkeintaan puolen vuoden sisällä, juotavaksi eikä niitä kannata säilyttää tai varastoida pidempään koska ajan kanssa ne menettävät mehukkuutensa ja hedelmäisyytensä. Tänä vuonna en säästä viiniä jouluun kuten olen joinakin vuosina tehnyt. 

Maistele Beaujolais nouveau’ita juustojen, piirakan, pateen tai laadukkaiden ilmakuivattujen makkaroiden ja salaattien kera. Beaujolais Nouveau sopii myös oivallisesti ranskalaisen sipulikeiton, kananpojan tai kevyiden liharuokien kera. Lisää Beaujoalsi Nouveau’ista vuodesta 1999 lähtien voit lukea sivultani joka käsittelee asiaa.

Beaujolais Nouveau’t ovat tarkoitettu tuoreena, noin kuukauden, parin ja korkeintaan puolen vuoden sisällä, juotavaksi eikä niitä kannata säilyttää tai varastoida pidempään koska ajan kanssa ne menettävät mehukkuutensa ja hedelmäisyytensä.

Arvostelen viinit asteikolla 1-5, jossa 5 on paras mahdollinen, joka tarkoittaa erittäin hyvää viiniä jota suosittelen toisillekin hyvällä mielellä juon uudestaan, 1 kohdalla taas syljen viinin aikailematta ulos, jos vain seura ja paikka sen sallivat.

Doudet-Naudin Beaujolais Villages Nouveau 2015

Viinissä on pienen pieni salmiakkiin ja kitkeriin yrtteihin viittaava pohjavire, se on hennosti mausteista mutta sen suurin maku koostuu metsämarjoista kuten mustikasta ja karpalosta. 
 
Arvosana: 4

Georges DuBoeuf Beaujolais Nouveau 2015

Viini on kivasti hennon helmeilevää kuten Beaujolaisin on tapana, viini on kivan kevyttä ja siitä löytyy kivasi kirsikkaa ja vadelmaa sekä punaherukan sävyjä. Ja vihdoinkin maistuu se mainittu banaani.

Arvosana:  4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...