19. heinäkuuta 2015

Mansikkapizza
Mansikoita suolaisissa ruoissa on vähän epätavallisempaa, ja se vähän hämäsi minua ja nauroimme puolison kanssa idealle mansikkapizzasta pitkään ennen kuin pääsin sitä toteuttamaan. Tämä mansikka pizza on juhlien puheaine mutta sopii sen lisäksi myös sopivan kokoisina suupalan kokoisina paloina cocktailoiksi sormiruokana.

Mutta olen todennut että mansikat, vuohenjuusto, Balsamietikka sekä basilika ovat taivaallinen yhdistelmä joten kokeilin sitä pizzan päällä.


Vielä uunista tulessaan mietin miten hullu olen, mutta maistaessani tätä mansikkapizzaa en enää nauranut idealle vaan kehräsin tyytyväisenä. Huomautan vain että pizza on koukuttavan herkullista joten saanko esitellä Pipsa Hurmerinnan mansikkahaasteen mansikkapizzaa, pizza johon olen saanut mansikoita osallistuessani mansikkahaasteeseen. 

Mansikoita on kokeiltu vaikka missä viime aikoina, mutta tämä on ehdottomasti se paras, eikä sovellu sydänystävälliseen dieettiin.

Pizzaan antaa säväyksen tuore chili jota voit käyttää niin paljon kuin kehtaat ja niin tulista tai mietoa kuin itse haluat. Suosittelen kuitenkin menemään vähän tulisempaan suuntaan kuin tavallisesti koska se sopii makeahkojen mansikoiden makumaailmaan. 
Myös chilin määrää voi lisätä, tästä syystä chilin määrä reseptissä on summittainen riippuen siitä ovatko chilit isoja vai pieniä ja miten paljon ja tulista pizzoista haluat. Basilikaa kannattaa silputa osa jo pizzan päälle uuniin ja viimeistellä ne lisäämällä lisää tuoretta basilikaa paistetun pizzan päälle samalla kun viimeistelet herkut balsamietikalla.

Käytä tähän samankokoisia mansikoita, mielellään suht koht pieniä jotta ne eivät jää liian vetisiksi pizzan päälle.

Tämä resepti on neljälle pizzalle, jonka voit leipoa joko aidon pizzapohjalle ta oikaista tortillan tai ohut leivän avulla kuten tässä. Tortillaa käyttäessä kannattaa antaa pizzan jäähtyä vähän ennen sen paloiksi leikkaamista. 

Mansikkapizza

4 vehnätortillaa
500 g tuoreita mansikoita
150 g vuohenjuustoa
n 3-4 dl juustoraastetta
1 nippu tuoretta basilikaa
1-5 tuoretta chiliä
Musta pippuria
3-4 rkl Balsamietikkaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Perkaa mansikat ja huuhtele ne, anna kuivahtaa lävikössä. Huuhtele myös basilika sekä chilit ja anna niiden kuivahtaa. Asettele tortilla leivinpaperille ja sivele sen reunat oliiviöljyllä. Asettele tortillan päälle mansikoita, leikkaa isot mansikat pienemmiksi paloiksi. Leikkaa vuohenjuustosta paloja ja asettele niitä sinne tänne mansikoiden lomaan. Suikaloi chilit sekä basilika ja ripottele niitä pizzalle. Viimeistele mausteet vasta rouhitulla mustapippurilla. Ripottele päälle juusto raastetta ja paista pizzat keskitasolla uunissa 175–200 asteenlämmössä noin 10–15 minuuttia kunnes juusto on sulanut tortillan päälle. Ota pizza uunista ja pirskottele sen päälle noin teelusikallinen pari balsamietikkaa ja ripottele lisää tuoretta basilikasilppua en päälle. Anna pizzan jäähtyä vähän ennen kuin leikkaat sen noin suupalan kokoisiksi kakkupaloiksi ja tarjoile drinkin kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...